Aussie slang/ een poepie laten ruiken

Sinds we weer bij ome Gerard en tante Anne zitten, krijgen we weer ons dagelijkse portie Australische taal. Ik heb al aardig wat uitdrukkingen op het logje gezet, maar de leukste uitdrukkingen zijn toch echt Aussie Slang. Ik had al een slang zinnetje op de log gezet, maar helaas, niemand had enig idee wat de zin betekende. Dus hier, het goede antwoord!

De Zin: Give me a call on the eau de cologne, when you get tot the bread and jam, and bring your chinaplate.

De rare woorden: eau de cologne-> the telephone; bread and jam-> the tram; chinaplate-> mate.

De betekenis van de zin: geef me een belletje op mijn telefoon wanneer je bij de tram aankomt, en neem je vriend mee.

Ja, dat hadden jullie niet geraden he? Haha.

Nog wat meer leuke slangwoordjes:

Septic Tank (als je geen riolering hebt, komen hier je poepjes en piesjes in): Yank -> Amerikaan

African Nigger: cigger -> sigaret

Angel’s Kiss: a piss -> plassen

April fool: the tool -> een pielemuis if you know what I mean ;-)

Bottle and Glass: the arse -> poepgaatje

Steak and Kidney: Sydney

Coffs Harbour: the barber -> kapper

Curry and Rice: the price

Dig a Grave: a shave -> scheren

Elephant’s Trunk: drunk -> dronken

Lady from Bristol: a pistol

A pig’s arse of pig’s ear: a glass of beer -> biertje??

I trew off my barrel of fat, dicky dirt, rammy rousers and daisy roots: I trew off my hat, shirt, trousers and boots -> ik deed mijn hoed, shirt, broek en schoenen uit/ af.

Ja, het is een raar taaltje haha!

Voor de rest zijn we druk bezig geweest met de verkoop van onze auto, maar helaas, Fart is nog steeds van ons. Hebben inmiddels al 2 dagen ‘geflyerd’ in Melbourne om Fart te promoten, en daardoor hebben we al wel 2 kijkers gehad, maar ze wilden allemaal per se een roadworthy (een apk’je), iets wat verplicht is als je je auto met nummerplaten (registratie) verkoopt. We hebben nog wel geprobeerd om een roadworthy te krijgen onder het mom van: misschien valt het wel mee, maar er waren toch een aantal dingetjes mis, oftewel Fart liet ons zijn laatste (hopelijk) poepie ruiken:

-          De deuren hebben weer kuren met openen (tja, je koopt een auto waarvan de deuren niet opengaan, dan moet je hem toch ook zo verkopen?)

-          De achterklep blijft niet altijd openstaan (ehm, misschien kan je hem met je hand tegenhouden??)

-          De auto lekt olie, hoewel we Fart maar 1 keer zelf hebben moeten bijvullen, dus het zal wel meevallen met de lekkage

-          De schokdempers moeten allemaal vervangen worden

-          And last but not least: het chassis van de auto heeft roest, wat dus het meest erge en uiteraard ook het duurste is om te repareren (het stuk frame met het roest moet eruit worden gezaagd en een nieuw stuk moet er weer in worden gezet. Daardoor zal Fart waarschijnlijk zijn 3e chassisnummer krijgen, en dat is toch een beetje te veel van het goede!) 

Uiteraard hebben we geen zin meer om veel geld in de auto te steken en vandaag bij de sloperij hebben we een aantal tips gekregen hoe een roadworthy te omzijlen. Of speel de onschuld den zelve (‘ik wist echt niet dat dat nodig was’ als de koper een paar dagen later belt met de mededeling dat hij de auto niet op zijn naam kan zetten/ wanneer we in de toekomst nog eens naar Australie gaan en er tig boetes openstaan op MIJN naam), maak een contract met alle details van de koper, haal de platen eraf (met als gevolg dat je geen drol meer krijgt voor de auto, dus deze optie is het laatste redmiddel) of laat de auto fixen door een sloperij, en werk het roest weg met een staalborstel en geef het een likje verf (en dan maar hopen dat ze daar niet achter komen als je poging 2 doet voor een roadworthy). Tja, opties genoeg dus... maar welke is de juiste? Daar zullen we de komende tijd achterkomen denk ik.

We hopen gewoon dat Fart snel verkocht is, zodat wij gelijk even met China Airlines kunnen bellen om ons ticket naar Thailand ernstig te vervroegen. Op naar warmte, een nieuw land, nieuwe cultuur, noodles, thai massages en een goedkoper leven! Alhoewel, goedkoop... Veel dingen in Thailand zijn zo achterlijk goedkoop, dat je denk ik meer geld gaat uitgeven omdat alles zo goedkoop is (bijvoorbeeld zwemmen met dolfijnen kost rond de 20 euri!!!!).

Ben trouwens wel extreem blij dat we niet met Qantas, de Australische maatschappij, vliegen.... Sinds de mamsies wegzijn, hebben ze geloof ik al een vliegtuig of 6 aan de grond moeten houden/ een noodlanding moeten laten maken. Zal daar misschien een verband in zitten? Mamsies vertrekken de dag daarna moet het vliegtuig waar ze waarschijnlijk in hebben gezeten een noodlanding maken.... Hebben jullie soms te hard zitten te sch#%ten??? Haha!!!

Well, that’s all. See ya’s later!

Knufjes

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer