Daar zijn we dan!!!

Na een hele hele lange vlucht zijn we dan eindelijk in Thailand!!!! Vandaag om 1 uur in de nacht zijn we geland, na een vlucht van Taipei naar Bangkok met in de laatste paar minuutjes aardig wat turbulentie. Ik ben sowieso niet echt van het vliegen (handig als je zo ver weg gaat haha), maar als er nog eens veel turbulentie bij komt kijken, heb ik het echt helemaal gehad!! Zelfs Jelt zat met een ietswat wit koppie naast me, en dat zegt heel wat!!!

Maar goed, je komt aan op Bangkok, staat vervolgens een uur te wachten om door de douane te komen en dan op zoek naar je shuttlebus naar het hotel. Tijdens je zoektocht wordt er zo'n 379 keer aan je gevraagd of je op zoek bent naar een taxi naar je hotel en dan denk je direct: Yes, we very much are in Thailand!!! Na operatie shuttlebus zoeken, gingen we vervolgens naar buiten.... Pfffffff, dat was echt heeeeel warm!! Omdat het hier zo ontzettend vochtig is, is het eigenlijk gewoon niet leuk om buiten te zijn. Voordat je weet, loop je alweer lekker te zweten en heb je een liter of wat water in je mik. Tja, dat wordt echt de komende dagen nog even wennen!!

Maar goed, tot nu toe hebben we een heerlijke dag gehad, we lagen om half 4 eindelijk te slapen, werden om 9 uur wakker door de wekker en na een doucheje (warm en doorzichtig water!!! iets wat naar horen zeggen echt een luxe kan zijn in Thailand), op weg naar ons guesthouse (een luxe woord voor een kruising tussen een hostel/hotel). Daarna even lekker door Kao San Road en omgeving gelopen (dat is de backpackersbuurt van Bangkok, waar geen overheidsgebouwen en dus ook geen rellen zijn, pfff), gillend gek geworden van alle mensen die je van alles door je strot willen duwen (TukTuk only 5 dollar for hour!! Today free entree in temple, very nice!!!) en.... ONZE EERSTE MASSAGE GEHAD!!! Owh my god, wat was dat heeeerlijk! Lekker meer dan een uur vertroetelt worden, hmmm! Ik ben direct begonnen met een thaise massage, waarvoor eerst mijn voetjes werden gewassen en ik vervolgens een apenpakje moest aantrekken. Jelt had heerlijk een massage a la aromatherapie, waarvoor hij eerst een douchebeurtje moest plegen en toen, op zijn slip na, moest strippen. Een ding is in ieder geval zeker: massages gaan zeker weten veeeeel vaker volgen!!! Hmm, kan nu al niet meer wachten op de volgende haha.

Dus, daar ben je dan in Thailand!! Onze eerste indruk?? Veel lieve mensen, veel opdringerige mensen (hopelijk alleen in toeristische gebieden), erg warm, erg arm, erg vochtig en errug goedkoop!!! Internet kost hier E0.60 per uur, een blikje bier kost E0.80, een simpel broodje is zo'n E0.20 en zelfs benzine is hier spotgoedkoop!!! (zagen prijzen van zo'n E0.80!!) Owh ja, en de taxichauffeurs rijden hier als gekken!! Op de snelweg mocht je 80, die lieve man reed serieus minimaal 120, maar liever rond de 160!! Koekoek!!

Kortom, genoeg heerlijke dingen en genoeg dingen waar we nog even aan moeten wennen. Maar, allebei zijn we er heilig van overtuigd dat Thailand super gaat worden en dat we een hele leuke en mooie tijd tegemoet gaan!!

Nogmaals, wees niet bang, er is hier echt niks aan de hand, geen rellen etc etc. Waarschijnlijk doet de NL pers weer waar zij zo goed in zijn: dingen uitvergroten, en zoals we al eerder hebben gezegd: bij het minste onveilige gevoel gaan we direct verder!!!

Well, ik zou zeggen: wij proosten op een heerlijke tijd in Thailand en we hopen dat jullie weer net zo mee kunnen genieten van onze verhalen!!! (vorige maand was er een dag dat er maar liefst 1000 mensen de weblog hebben bezocht, echt niet normaal!!!! Wie zijn al die mensen??)

Hele dikke knuffies.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer