Een half jaar Astralie

Jup, jullie lezen het goed: vandaag zitten we precies een half jaar Down Under. Ik weet nog goed dat we hier aankwamen, op een heerlijke zonnige en warme dag met onze blanke huidjes, heel moe, maar ook super hyperactief dat we er eindelijk waren!! Aan de ene kant is de tijd supersnel gegaan, maar anderzijds denken we ook: pas een half jaar??

Inmiddels hebben we ook last van de eerste verschijnselen van Australie-moeheid. Er zijn zoveel mooie dingen, maar we hebben steeds meer het gevoel dat alles zo op elkaar lijkt. Het is heerlijk dat alle mensen zo aardig zijn, maar soms denk je: hou nou eens op met je 'no worries', 'mate', 'see ya', 'cheers' en 'how are you today' als je je boodschapjes afrekent of op een camping aankomt.

Maar... we geniete ons nog steeds suf, al is het een stukje moeilijker genieten hier aan de ooskust. Van te voren, toen we nog in het koude kikkerlandje waren, leek de oostkust ons geweldig: lekker snorkelen, mooi weer, veel mensen om mee te ouwe hoeren, kortom, super! En nu we hier zitten valt het eigenlijk nogal tegen. Je kan inderdaad snorkelen, maar tegen belachelijke prijzen en er zijn zeker genoeg mensen om een kletsje mee te houden, maar dan is het wel zo leuk dat de mensen niet stomdronken of een zware kater hebben. En dat is eigenlijk kort samengevat de oostkust: een grote commerciele bende met te veel backpackers die instant dronken zijn om zo hun kater niet al te veel te voelen. En tja, dat is nou niet echt 'our cup of tea'. In Airlie beach hebben we tegen elkaar gezegd: okee, dit is zo niks voor ons, maar laten we toch zo veel mogelijk genieten door de vooroordelen die we nu al hebben, los te laten. En sindsdien zitten we allebei weer stukken beter in ons velletje.

Vanuit Cairns, waar we eerst nog een nieuwe tent hebben gekocht, omdat een tentstok was gebroken en een nieuwe tentstok bijna net zo duur was als een nieuwe tent en extreem veel gedoe was om in elkaar te zetten, weer vertrokken naar de stad zonder sfeer, Townsville. Voordat we daar weer vertrokken, ook nog een nieuw luchtbed gekocht. Sinds Broome hebben we namelijk last gehad van de 'vloek van lekke luchtbedden'. Van Broome tot Mataranka, ongeveer anderhalve week reizen, hebben we ons luchtbed elke avond moeten plakken, om de volgende ochtend weer op de grond wakker te worden. Het gaatje scheurde telkens weer een paar milimetertjes verder, grrr!!! Gelukkig hadden we nog een luchtbed, die helaas ook lek was, maar waar we het gaatje bij toeval ontdekten. Heerlijk een goede week goed geslapen, totdat in Cairns we weer werden 'vervloekt'. Deze keer konden we geen lekkende gaatjes ontdekken en beslotenwe te investeren in een anti-lek-luchtbed. En hij is nog steeds niet lek!!

Vervolgens op naar Bowen, waar Beth, een goede vriendin vanaf dag 1 in Australie, aan het werk was. Echt een heerlijk avondje gekletst en alle ins en outs uitgewisseld van onze reizen. Hoop je weer snel te zien meis!!!

Toen vertrokken naar Airlie Beach, waar er niet alleen te veel dronken mensen waren, maar ook te veel regen. We hadden al weken geeen regen gezien, dus het was echt weer even wennen.

Na Airlie een nachtje gepit in Rockhampton en sinds gister zitten we in het 'o zo zonnige'  Hervey Bay. Je begrijpt natuurlijk wel dat zonning sarcastisch is bedoeld, het is hier namelijk zwaar bewolkt en veel te koud!!! Zo koud, dat we allebei niets anders willen doen dan winkelen voor heerlijke warme kleren, brrr!! En vannacht heeft het zwaar geregend, de camping-eigenaar had het over 44 milimeter! De hele camping had medelijden met ons in de tent, maar het nieuwe tentje heeft zijn werk goed gedaan!

Overmorgen gaan we voor 2 dagen naar Fraser Island, wat ongeveer alleen maar uit zand bestaat. De gids zal ons in een 4 wheel drive het hele eiland laten zien, maaltijden worden verzorgd (eindelijk niet koken!!) en nu hopen dat het zonnetje zijn best gaat doen!!

Wij zijn trouwens tegenwoordig erg goed geworden in goedkope maaltijden koken, we eten meestal voor rond de 5 dollar met zijn tweeen, inclusief een stukje vlees. We kunnen ons echt niet voorstellen dat er zoveel backpackers zijn die wekenlang geen vlees eten, omdat het te duur is. Dan doe je echt iets verkeerd, lijkt me!

En inmiddels is het ook aftellen geblazen dat Mama en Gerda komen, die Jelt al tot de mama's heeft gebombardeerd. We zitten al aardig wat plannetje ste bekokstoven over wat we gaan doen etc. Een ding is zeker, minimaal 1 nacht hostel en 1 echte backpackersmaaltijd (noodels of spagetti uit blik??)

Ohh ja, de vorige keer helemaal vergeten te vertellen in het stukje over de wegen hier! Er zijn hier namelijk duizenden floodways, wegen die onderlopen als het bijvoorbeeld te veel regent. Ik heb deze stukken weg al liefkozend gebombardeerd tot flutways of flutk*tways, omdat de weg hier vaak nog net even wat slechter is. Moest ik nog even vertellen!

Dit was het voor nu, ik hoop dat het volgende verhaal veel zonnigheid op Fraser Island bevast (helpen jullie duimen!!!)

              Knuffies!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer