Een kneuzerige kneus en een vieze stinkerd vieren 5 jaar liefde!!

Allereerst een verhaaltje over een vieze stinkerd, Jelte Bos. Papsie, je hoeft niet bang te zijn dat ik je stinkpoepies mis, Jelte kan er namelijk ook wat van!! Zijn poepies zijn soms zoo misselijkmakend, echt, hij is zo ontzettend rot van binnen! En het ergste: hij is er zo ontzettend trots op! Maar... er is altijd baas boven baas: pap, niemand kan zo constant stinkpoepjes laten als jij, Jelt moet dus nog even door oefenen!

 

Een verhaaltje over een kneuzerige, zielige kneus: ik ben gister op mijn plaat gegaan met de scooter! Voordat ik het wist, reed ik recht de berm in, gleed de scooter naar rechts en lag ik op de grond... Auw auw auw!!!! De schade aan de scooter viel mee, de schade aan mij leek ook mee te vallen, op een goede schaafplek op mijn heup en een paar losse velletjes na. Maar, je bent een bikkel of je bent het niet, dus hup, terug op de scooter en weer verder met werken. De schaafplek werd alleen steeds pijnlijker, vooral door de wind die constant er langs blies. Na het in het hotel te hebben schoongemaakt, voelde ik al een aantal beurse plekken opkomen. En vandaag voelt mijn hele rechterkant beurs... Denk dat ik toch een paar lichte kneuzingen heb opgelopen aan mijn bovenbeen en ribjes... Vooral erg pijnlijk als %u2018scheetje uit mijn reetje%u2019 lekker ging slippen door de bocht met de huurauto. Maar goed, je bent een eigenwijze fysio of niet, dus niet zeuren, gewoon doorgaan!!

 

Nu een verhaaltje over 5 jaar liefde: knuffel en co zijn vandaag 5 jaar samen! Hebben vandaag heerlijk een dagje samen in de auto palen gechecked (nee Naat, niet die paal!!), lekker koffie gehaald, heerlijk relaxed 500 kilometertjes gereden, een stuk of 6 roofvogels gespot (diedingen zijn zo groot en mooi!!!!), bijna een paar schapen aangereden die het nodig vonden midden op de weg te lopen en nu zitten we heerlijk een biertje/ cider te drinken op de volgende 5 jaar. Vanavond gaan we waarschijnlijk uit eten, de 3e keer deze week, beneden in het hotel, omdat er nergens anders een restaurant is. En in het hotel zelf kunnen we helaas niet koken, dus veel verder dan noedels komen we niet.

 

Zoals jullie dus lezen zijn we nog steeds aan het werk, inmiddels in Koorda en omgeving. Koorda is een extreem klein plaatsje met 300 inwoners, een hotel/ pub, benzinestation en een supermarkt. Mobiele telefoons werken hier niet, en zelfs de supersonische telefoon van de zaak heeft aardig wat moeite met een signaal op te pikken. Het voordeel daar van is dat we bijna niet kunnen worden gebeld door alle vervelende bazen en ik een aantal dingen die bij teamleider-zijn horen, niet kan uitvoeren. Heerlijk rustig dus!!!! Behalve met mailtjes verzenden: Jelt houdt de telefoon vast die als modem werkt, en zegt wanneer er signaal is. Wanneer er signaal is, moet ik snel op internet en zo veel mogelijk mijn ding doen, voordat het signaal weer weg is. Een mailtje sturen met het dagelijkse rapport kan dus zo een half uur in beslag nemen!!

Koorda heeft een hoog De Zilk gehalte, ons kent ons en de supermarkt en de pub zijn de ontmoetingsplekken. Het tankstation is tot 6 uur open en in het weekend dicht, behalve als je een %u2018fuelcard%u2019 hebt, dan kan je altijd even tanken. Gister (zaterdag) moesten wij dus tanken, dus even bij de supermarkt vragen of er nog een ander tankstation redelijk in de buurt is. Nee, helaas, maar hier heb je onze fuelcard, kom zo maar even betalen! Zo dorps, zo heerlijk!!!

Een ander leuk dorps verhaaltje: gister reed ik op de scooter door een plaatsje Cadoux om de palen te checken, rent er opens een vrouw de weg over en vroeg wat ik aan het doen was. Wat bleek, ik was berucht en beroemd in het dorp, iedereen had het over dat meisje wat op een scooter reed en overal zo maar stopte (dit was om 11 uur %u2018s ochtends, het ging echt als een lopend vuurtje). Later ging Jelt even koffie halen bij diezelfde vrouw (had haar eigen winkel) en toen was Jelt ook direct berucht!!

 

Zit even te bedenken wat voor leuke dingen we nog meer hebben meegemaakt.... Ja, we hebben heel veel dieren gezien, onder andere dus die roofvogels, maar ook een wallaby, kangeroe en konijnen. Het is vooral leuk als je een konijn de %u2018 Rabbit Proof Fence Road%u2019  over ziet steken, erg geloofwaardig, een hek dat alle konijnen tegenhoudt.... En daarnaast hebben we ook nog veel andere vogels gezien, soms zo dichtbij dat je ze helaas aanrijdt... Opeens zie je een vogel, opeens hoor je een doffe klap... Sorry vogeltje, ik wens je meer success in je volgende leven!!!

 

Waarschijnlijk gaat het werk niet heel lang meer duren, wat eigenlijk maar goed is ook. Het verdient zo goed, dat het zo verleidelijk is om elke keer te zeggen: %u2018nee, nog 1 weekje werken, dan stoppen we.%u2019 Maar goed, als HeliWest zegt dat het werk bijna klaar is, kan het zo gebeuren dat het nog 3 weken duurt... Maar, onze behoefte om weer lekker verder te gaan is toch erg groot, dus al gaat het werk nog een tijdje door, waarschijnlijk gaan we toch eerder stoppen. Dan nog even heerlijk 2 daagjes Rottnest Island (schijnt supermooi te zijn), de auto weer eens opruimen een een servicebeurt geven en onszelf gereed maken voor een lange tocht richting Cairns (zo%u2019n 6000 kilometer, als het niet meer is) via de westkust en het hoge noorden.

 

Liefies, ik ga nu een signaal zoeken op de telefoon, zodat ik het verhaaltje kan plaatsen. Zal vast weer een eeuwigheid duren, maar zo blijf je tenminste bezig!!! Dikke kussen voor iedereen!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer