Een spelletje Cluedo..... :-(

Tja, dan heb je net een verhaaltje geplaatst, gebeurt er iets wat je wilt vertellen……

Even een spelletje cluedo:

Wie heeft er met wat ingebroken in onze auto op welk tijdstip?? Ja jullie lezen het goed:

ER IS INGEBROKEN IN ONZE AUTO!!!!

We hadden hem gister geparkeerd achter het hostel, en toen ik vanmiddag wat uit de auto ging pakken, klopte er iets niet. Er hing iets los aan de bumper en toen ik via de passagierskant de auto open deed, zag ik dat alle snoep, wat goed verstopt ligt in het dashboardkastje, op de grond lag. Toen keek ik naar de achterbak en alles lag overhoop. Als eerste reactie stapte ik de auto uit, keek naar dat kleine raampje van de deur en zag dat het was ingeslagen….. God*$%&*%!!!!! Snel, de auto op slot en in tranen rennend terug naar het hostel. Waarom ik de auto op slot heb gedaan, weet ik niet, ze konden toch weer zo de auto in komen.

Okee, ik rennend het hostel in, iedereen keek me raar aan. Ik op zoek naar Jelt, die uiteraard net op de wc zat. Ja, daar is ie!! ‘ Er is ingebroken in de auto!!!!!! Snik, snik.’

Samen aangekomen bij de auto, even kijken, wat missen we? Hmm, de autoradio (net 2 maanden oud) zit er nog in…. De eski staat er nog, alle kampeerspullen zijn er nog, wat hebben ze meegenomen? Ahhh, mijn cd’s, 20 gekopiërde cd’s, wat moet je daarmee? Ohh, de opladers die we in de auto gebruiken, van de TomTom, telefoons en de lamp…. ook niet heel erg waardevol. Okee, de schade valt mee, laten we de politie maar bellen.

De politie hier komt nog geen eens de auto inspecteren, zo raar! Ze geloven je wanneer je zegt dat er is ingebroken, zonder te hoeven zien dat er daadwerkelijk een raam is ingeslagen. Heel apart.

Na aangifte te hebben gedaan, wilden we het raampje laten vervangen. Jelt vroeg zich af of dat zo maar kon, of er eerst nie toestemming moest worden gegeven door de verzekering. Okee, even bellen met Elvia, onze reisverzekering. Wat ik daar toen te horen kreeg, is echt te gek voor woorden. Eerst krijg je 5 minuten lang een keuzemenu, terwijl je met een Australisch nummer naar een Nederlands nummer belt… Hoppa, kost me weer aardig wat dollars. Toen vroeg de vriendelijke, doch bekakte mevrouw wanneer er was ingebroken. Ik vertelde haar dat de auto daar sinds gister stond en dat wij er vandaag om ongeveer 3 uur achter kwamen dat er was ingebroken. En weet je wat je zegt?? ‘Wij vergoeden dat niet, omdat er ‘s nachts is ingebroken!’ Pardon??? Ik leg haar uit dat ik niet kan zeggen wanneer er is ingebroken, dat het net zo goed 7 uur ‘s ochtends gebeurd kan zijn. Vertelt zij mij weer: ‘Tja, je moet al je spullen bewaren in de kofferbak, afgedekt met een hoedenplak’. Ehm, ze waren afgedekt, maar door een laken. ‘Nee, wij vergoeden niets!’ Op dat soort momenten komt mijn heerlijke felle aardje weer naar boven, en ik heb haar enigzins de huid volgescholden. Een tweetal citaten:

    Dus ik betaal G%%$* 430 euro om bij jullie verzekerd te zijn en jullie betalen niets? Oplichters!!! Weet je wat? Tegen elke backpacker die ik nu nog tegenkom, vertel ik dat ze nooit, maar dan ook nooit een verzekering moeten afsluiten bij zo’n %*$% maatschappij als Elvia! Opgehangen.
Wat een vreselijk naar mens! Ze heeft nog geen eens gezegd hoe vervelend het voor ons moest zijn dat er was ingebroken, nee, gelijk naar het technische gedeelte: Wij betalen jullie niets! Stomme, achterlijke muts!

 

Okee, toch maar op zoek naar een ramenmaker-meneer. Een bedrijf was zo eerlijk om te zeggen dat zij veel te duur waren, en stuurde ons naar een ander bedrijf. Dit bedrijf kon ons raam helaas niet direct maken, en we zouden moeten wachten tot donderdag (morgen werken we natuurlijk, wij werkende backpackers!). De man van het eerste bedrijf vertelde dat het ongeveer 100 tot 150 dollar zou gaan kosten, de man van het tweede bedrijf vroeg 200 dollar. Ik zette hier mijn vraagtekens bij, toch eerst maar even andere bedrijven bellen! Het tweede bedrijf wat ik belde, kwam met een betere prijs: 125 dollar. Daar gaan we dus maar even langs, misschien morgen na het werk, anders donderdagochtend.

Inmiddels waren we achter een ander gestolen iets gekomen: ken je dat lichtje wat aangaat als je je deur opendoet?? Nou, het lampje van dat lichtje is gejat… Tja, je zal het maar nodig hebben, toch?

 

Inmiddels kunnen we wel weer grapjes maken over onze belevenis. Wij hadden onze opladers namelijk altijd in een vakje liggen, waar vervolgens Tommie, onze TomTom oplag. Dat vakje is nu heerlijk opgeruimd! En ook met mijn gestolen cd’s: je zal je best maar doen om in te breken in een auto, cd’s mee te jatten en er vervolgens achter te komen dat ze allemaal gekopieerd zijn, 10 cd’s nederlandstalig zijn en de andere 10 cd’s vrouwenmuziek. Dan voel je je knap lullig!

 

Toch gaan we proberen om het alsnog verzekerd te krijgen, ik vind het echt te gek voor woorden dat je daar niet verzekerd voor bent! Zelfs de autoverzekering dekt het niet, maar dat komt omdat we alleen puur noodzakelijke verzekeringen hebben: letsel aan andere personen en letsel aan andere auto’s. Een klein vraagje aan moemoe Ellen: heb jij nog ideeen hoe dit op te lossen?? Thank you!

 

Inmiddels zit de eerste werkende dag voor sommigen van onze collega’s er al op en het schijnt dat een aantal mensen al zijn gestopt, dat 1 scooter al kapot was (het schuifje wat voor het contact zit als je sleutel er nog niet in zit, werkte niet meer) en dat ze van half 8 tot half 12 hebben gewacht, voordat ze eindelijk konden beginnen. Erg hoopgevend voor morgen…. Heb er nu al zin in!!!

 

Ik heb wel 1 wijze les van dit alles geleerd: zeg nooit dat je niets meemaakt, voor je het weet, gebeurt er iets vervelend!!

Maarre, 1 ding, de deuren gaan nu uiteraard wel makkelijk open!!

 

Dikke kussen voor iedereen!!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer