Een verveelde teamleader zoekt een bezigheid...

Dag luitjes,

Ik zit vandaag helemaal alleen in een motelkamer, onder het mom van administratie. Een van de bazen wilde dat ik hier bleef, om te checken hoe het met iedereen gaat die wel op een scooter/ in een auto palen zit te checken, of de routes goed te doen zijn, hoe lang het allemaal gaat duren en dat alles omdat ik benoemd ben tot Teamleider.... Klinkt heel erg leuk, teamleider, maar helaas zitten er veel nadelen aan:

-          je bent contactpersoon voor het bedrijf, wat betekent dat je 24/7 bereikbaar moet zijn voor belletjes die echt nergens over gaan

-          je moet na je palen-inspecteer-werk  alle administratie doen, waardoor je werkuren oplopen. Het vervelende is dat je voor die extra uren niet betaald krijgt...

-          je krijgt echt alle shit over je heen en ze willen dat je sorry zegt voor alle fouten die gemaakt worden, zelfs als zij of een teammember de fout maakt. Helaas voor hen: het zit niet bepaald in mijn aard om sorry te zeggen voor fouten van anderen

Maar goed, daar tegenover staat dat ik vandaag een heerlijk relax dagje heb, omdat ik al klaar ben met de administratie van gisteren. En wat is er leuker om te doen dan even een update geven van onze Ozziebelevenissen en wat werkfoto’s te plaatsen op kosten van de baas???

Inmiddels hebben we Albany zondag verlaten, wat ook weer wat problemen met zich mee bracht. Wij kregen namelijk zondagmiddag pas te horen dat we terug zouden gaan naar Perth en er zou accomodatie voor ons worden geregeld. Aangekomen bij Heliwest was er niks geregeld, onder het mom van: als je terug bent in Perth, moet je je eigen accomodatie regelen. Na aardig wat discussies over het feit dat er domweg geen backpackersaccomodaties beschikbaar zijn, omdat alles vol zit, dat zij het wel even wat eerder hadden kunnen melden in plaats van 2 uur voor ons vertrek, zag de baas toch wel in dat hij redelijk fout bezig was. Hij ging toch maar op zoek voor een accomodatie, hoewel we deze wel zelf moesten betalen. Okee, iedereen moet wat water bij de wijn doen, toch? Al snel kwam hij er achter dat er echt niets beschikbaar was, en wij vertrokken vol goede hoop naar een camping. Inmiddels was het al rond 8 uur, dus alle campings waren dicht, ons hostel zat vol en wat doe je dan? Gezellig een avond in ons hostel met Karsten en Bart (2 NL jongens) en maar weer eens ouderwets in je auto slapen, die voor het hostel geparkeerd stond. Ik op de achterbank, Jelt op de stoelen... Was weer een belevenis!!! Ik heb heerlijk geslapen, hoewel ik de volgende ochtend wel duidelijk kon merken dat mijn knieen het niet echt fijn vonden om de hele nacht gebogen te liggen. Jelt heeft niet zo goed geslapen, met de pook in zijn rug, dus hij besloot om 1 uur toch maar op de bank in het hostel te crashen. Het voordeel was dat we de code van de deur van het hostel wisten, zodat we in ieder geval heerlijk konden genieten van een douche in de ochtend!En, uiteraard, de volgende dag even goed inwrijven bij de bazen dat we onze nacht in de auto hebben doorgebracht. Eat that!! Maar... het is wel weer een leuk verhaal voor jullie, toch??

De volgende dag zijn we vertrokken naar Kalgoorlie, het mijnstadje waar ik jullie eerder over heb verteld. Het werk daar was erg relaxed, Jelt en ik hebben geen enkele dag 8 uur palen gecheckt, wat eigenlijk toch echt de bedoeling is. Binnen 2 dagen was het werk gedaan, terwijl de bazen er 3 voor hadden uitgetrokken. Ze waren dus erg blij met ons, met als gevolg dat we nu in Merredin zitten, om daar ook wat routes te doen. Gister vertrokken, eerst in Southern Cross 2 belachelijke routes gedaan (palen waren niet te bereiken, navigatiesystemen waren leeg, benzine was op, geen bereik met mobiele telefoons etc etc), toen door naar Merredin. En tja, iedereen is nu zijn palenwerkje aan het doen, behalve ik.... Toch wel erg fijn om even een rustig dagje te hebben, omdat we inmiddels alweer 22 dagen achtereenvolgens hebben gewerkt. Maar, de meeste dagen waren halve dagen, dus rust krijgen we genoeg, don’t you worry mamsie!!

Het vervelende is wel dat we sinds zondag geen fatsoenlijke maaltijd hebben gegeten, omdat we  geen keukentje hebben. Domino’s, subway, noodles, hungry jack’s (in Nederland Burgerking) ..... been there, done that! Zelfs Jelt snakt naar een heerlijke, zelfbereide maaltijd, wat toch aardig wat zegt!

Ohh, ik zit me net te bedenken dat Jelt de memorycard van de camera heeft... Jullie moeten dus nog even wachten op onze werkfoto’s! Hmm, wat zal ik vandaag dan maar eens gaan doen? Goede vrijdag, vandaag dus, is een nationale feestdag hier, dus alles is dicht.... Pfff, lekker een boekje lezen en wat tv kijken, heerlijk!!! Ohh ja, en natuurlijk even mijn plichten als teamleider vervullen: iedereen proberen te bellen, als zij tenminste bereik hebben. Dat is altijd weer afwachten, hier in Australie!!

Well, that’s all folks, ik wens jullie een hele goede vrijdag toe!!! ;-)  En ga zo door met alle gastenboekberichtjes, vind het heerlijk om te lezen!!!  

 

Dikke kussen vanuit het zonnige Merredin!!

 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer