De eerste daagjes

Ik weet eigenlijk niet of ik het al verteld had, maar onze kamer waar we sinds zondag verblijven heeft dus geen raam.... Op zich niet erg, er is airco om af te koelen en voor frisse lucht zet je de deur even open, maar 's ochtends vroeg is het toch wel erg donker!!! En als wij ergens een hekel aan hebben, is het wel om in het pikkedonker wakker te worden. Jullie kennen dat zelf vast ook wel: op zo'n lekkere winterse dag vroeg je bed uit moeten.... Dat is zoooo moeilijk wakker worden! We hebben vanaf donderdag nog voor een aantal daagjes een duurdere kamer, waar we dus wel een raam hebben en daarvoor betaal je E1,5 extra. Basic kamers zijn hier echt spotgoedkoop, maar basic wil zeggen: koud water, geen airco, maar een fan en geen raam. Als je warm water wilt, betaal je extra, als je airco wil, betaal je extra, en als je dus ook een raam wil, betaal je extra. Maar nog steeds: een kamer bij Van Der Valk kost verre van 17 euro, dus wat hebben wij te klagen?? En sowieso: in Bangkok zal het vast duurder zijn, en zodra we weer op pad gaan, komen we vanzelf terecht in de romantische strandhutjes!!

Goed, inmiddels hebben we ook onze eerste thaise maaltijden achter de rug, en ik moet wat bekennen: WAT IS THAIS ETEN TOCH ONTZETTEND GODDELIJK LEKKER!!!!!! Lekker rijst met een prutje, gebakken rijst met een prutje, noodles, noodles-soep, soep... En voor de afwisseling staan er ook wat overheerlijke broodjes op de menulijst. En alles is echt spotgoedkoop!! We betalen voor zijn tweeen zo'n 4 euro per maaltijd, inclusief een drankje. Waarschijnlijk kan het allemaal nog goedkoper door op straat te eten, maar op dit moment bevalt dit ons erg goed. Echt, ik weet zeker dat we de komende weken absoluut geen moeite hebben om rijstvreters te zijn!!!

En gister hebben we onze eerste tempels bezocht!!! Echt, in 1 woord: WAUW!!! Alles is heel erg blingbling, met veel goud, kleurtjes, bloemetjes, figuurtjes, maar zo ontzettend mooi!! Het is zo bijzonder om daar rond te lopen, en ik bleef maar foto's schieten (jup, officieel ben ik ook een jappiesnappie, onze bijnaam voor aziaten die echt altijd lopen te fotograferen), zo ontzettend mooi was het! Je kijkt om je heen, je ziet zo veel mooie dingen van x aantal jaren oud en dan denk je bij jezelf: wat is het toch een luxe dat je rond kan reizen om dit soort dingen te kunnen zien! En hoewel we aardig op een budget (proberen te) leven, voel je je zo rijk! Echt, super!!

En we hebben ook onze eerste Thaise regenbui gehad!! De lucht werd ontzettend donker, het begon te waaien, alle kraampjes op straat werden snel opgeruimd en bam, daar was de regen!! Echt zo veel, de straat voor ons guesthouse stond blank!! Mensen die op straat liepen, hadden het water tot boven hun enkels staan, en gelukkig, wij stonden binnen achter een raam te kijken, we waren echt net op tijd binnen.

Morgen gaan we heerlijk een tour doen, naar de floating markets (allemaal bootjes die als marktkraampjes fungeren), the bridge over the river kwai (hoop dat ik het goed schrijf) en naar de Tiger Temple!! Vooral dat laatste moet echt super zijn, serieus 'wilde' tijgers van extreem dichtbij zien en dan weer voor jappiesnappie spelen. Ben heel benieuwd!!

Ohhhh, en voordat ik het vergeet: we hebben allebei 2 pakken op maat laten maken!!! Duurder dan verwacht, maar dan krijg je ook wel top premium quality, zoals Robert dat zo mooi zegt! Morgen moeten we voor de 2e pasbeurt, en dan kunnen we de pakken ophalen wanneer we willen. Dus eventueel gewoon laten hangen totdat we naar huis gaan, of eerder om het op te sturen. Foto's volgen snel!!

En..... we hebben een thais telefoonnummer. Onze ozzie-vodafoontjes hebben hier geen bereik, en in het geval van baby's die geboren worden, een leuk kletsje, smsje of voor een noodgevalletje, jullie kunnen ons bereiken op: +66800513995.

Dat was hem voor vandaag, gaan lekker een happie eten!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer