excursie, masseren en ......

Dus, zondag was het weer excursietijd, sinds lange tijd weer vroeg ons bed uit, omdat we tussen 8 en half 9 werden opgehaald. Uiteraard kwam het busje (nou ja, busje... Een pick-up truck met aan beide kanten bankjes, een dakje et voila, je hebt een 'excursiebusje') net voor half negen. Vervolgens nog 2 andere stellen ophalen en off we go. 1 van de andere stellen was een ozzie-stel op huwelijksreis en ozzies ontmoeten blijft altijd leuk. Ozzies zijn open, vriendelijk, gezellig.... Leuk om excursies mee te doen dus!!

Okee, eerst op weg naar een orchideefarm en een vlindertuin. Klonk heel leuk, maar het viel een beetje tegen. Ze hadden veel orchideeen, alleen waren het maar een soort of 5. En de vlinders? Tja, 4 vlinders gezien. Jammer!

Toen op weg naar een tribe. Een tribe is een soort van volkje, wat in hun eigen wereld leeft. Geen seven eleven, maar je eigen kippen slachten, je eigen groente telen etc etc. Bijzonder om te zien.

Vervolgens naar de olifanten, waar we ongeveer een uurtje op mochten rijden. Uiteraard hadden juist wij weer een hele eigenwijze olifant, die in het begin zijn eigen gang ging. Lekker heuveltjes op, heuveltjes af en vooral dat laatste is echt dood eng! Je zit zo ontzettend hoog, dus als zo'n olifant maar een klein beetje om laag loopt, heb je het gevoel dat je valt, zo voor de olifant.. Bestwel scary! En daarnaast hadden we een olifant die zonder bananen het verdomde om verder te lopen. Constant stoppen, met zijn slurf boven zijn hoofd en bedelen voor nog een banaan. En als je die niet gaf, dan loop je toch lekker niet verder?? Op een gegeven moment waren de bananen op, en na een tijdje had de olifant dat door. Hij zal wel hebben gedacht: wat een rotgieren, maar 1 tros bananen kopen en dan verwachten dat ik door blijf lopen als de bananen op zijn. Toen realiseerde onze Dombo dat aan het einde van de rit nog meer bananen konden worden gekocht, dus lekker doorlopen, in de hoop dat die mensen op zijn rug dan nog een trosje zouden kopen. En uiteraard had de olifant helemaal gelijk. Het is namelijk zo zielig voor zo'n olifant: als hij niet doorloopt, schiet de meneer die hem begeleidt met een katapult een steentje op zijn aars. Waarschijnlijk is dat de enige manier, maar toch.... Dus wat extra bananen om de olifant te verwennen kon geen kwaad.

Na de olifanten op weg naar een waterval, weer heerlijk in de pick-up truck, inmiddels een lekkere beurse rug van al het gestuiter. Eerst nog even een wandeltocht van een uur, wat trouwens echt geweldig was. Je moet over rotsen lopen/ klimmen, over paadjes van 30 centimeter breed lopen, over boomstammen lopen om de rivier over te komen... Een beetje a la de waterval in Apollo Bay die we met mam en Gerda hebben bezocht, alleen net even wat extremer. Onderweg ook nog even een lunchje gedaan, heerlijk noodles met kip en groente, jammie! En net als je denkt: zijn we er nou nog niet? sta je opeens voor de waterval. Echt een waterval met een hoog wauwgehalte. Uiteraard ook weer heerlijk gepoedeld in het badje waar de waterval in klettert, vooral om even af te koelen en het zweet weer van je af te wassen. En ja, dan moet je weer terug.... Nog meer zweet, maar helaas geen poeltje om even te dobberen....

Maar, als je gaat raften heb je eigenlijk ook geen poeltje nodig! Zwemvest aan, helm op en na wat uitleg de boot in. In het begin viel het een beetje tegen, maar toen we eindelijk in het wilde gedeelte van de rivier kwamen, was het echt super!! Draaikolkjes, watervalletjes van 1 meter hoog, stromingen, en dat allemaal in een rubber bootje. Jelt heeft al beloofd dat we toch echt een keer naar Frankrijk gaan om daar het echte raft-werk te doen.

Van de rubberboot de volgende 'boot' in om te bamboo-raften. De boot was niet meer dan een aantal lange bamboopalen aan elkaar geknoopt, waar je op gaat zitten, en vervolgens te 'raften', wat niet meer is dan een beetje ronddobberen. Ach, altijd leuk om meegemaakt te hebben, toch?

Wat ik helemaal vergeet te vertellen is dat de tour ook ontzettend supergaaf was door de 2 tourguides die we hadden. Echt 2 superleuke gasten, die van alles te vertellen hadden, van alles voor ons deden en wel van een geintje hielden. 1 van de gasten had ook zijn zoontje van 4 meegenomen, wat echt het heerlijkste kereltje was die we ooit hebben ontmoet (op Tygo, Daan en Sem natuurlijk na ;-) ). Lekker rondbanjeren, rondrennen, gek doen.... Echt een heerlijk ventje.

Toen was het weer tijd om naar huis te gaan, even te douchen, nog even een marktje bezoeken en dan... tijd om te slapen.

Maandag was het voor mij dan eindelijk zo ver: ik begon met mijn cursus thai massage. Wat heb ik daar ontzettend van genoten!!! Het is zo heerlijk om iets te leren wat zo totaal verschillend is dan de fysio die ik op school heb geleerd, hoewel veel dingen ook wel weer overeen komen. Thai massage is namelijk een massage waar veel wordt gerekt en bewogen (wat we als fysio ook doen), in combinatie met stimulering van energielijnen (wat de normale fysio niet doet). Gelijk vanaf dag 1 kreeg ik allerlei spannende ideeen: oh, dat zou ik dus bij die klacht kunnen doen, en dat bij die. Voor mij is thai massage ideaal voor chronische pijnpatienten en mensen met angst voor bewegen. Ja, ik zie mezelf thai massage echt toepassen in de normale fysio.

Maar goed, maandag dus begonnen, was de enige die level 1 deed, waardoor ik echt priveles kreeg. Als gevolg hiervan liep ik wel erg snel door alle stof heen, waardoor ik me soms ook echt heel erg verveelde (na 5 keer oefenen heb je het wel door, toch?). Donderdagochtend alles geleerd, nog even wat meer oefenen en vrijdag het examen. Ik had de keuze: of 's ochtends, of 's middags examen. Dan maar gelijk om 9 uur. Om kwart over 10 was ik klaar en de beoordeling was super: 97 van de honderd punten, dus geslaagd met een A+!!! Wauwie!!!! Toen nog even wat dooroefenen en 's middags heerlijk proefpersoon zijn (ja, zwaar leven haha). Veel leraressen wilde dat ik level 2 ook ging doen, maar dat stel ik liever uit tot later. Eerst level 1 volledig beheersen en kunnen toepassen in de reguliere fysio, en dan kan ik altijd nog verder. Veel mensen doen sowieso alles achter elkaar, met als gevolg dat ze aan het einde echt niks meer weten, alles vergeten zijn. En ja, dat vind ik persoonlijk echt zonde!!!

En wat Jelt tijdens mijn cursus heeft gedaan? Heerlijk uitgeslapen, filmpjes gekeken, veel sport gekeken, internetten.... Ja, hij heeft zich wel vermaakt, hoewel hij toch elke keer heel erg blij was als ik tussen half 4 en half 5 de deur weer binnen wandelde.

In de tussentijd hebben we ook nog aangifte moeten doen bij de touristenpolitie (mijn ketting was gestolen op de boot van Koh Samui, je weet wel, toen Jelt zijn tas openstond) en dat moet toch echt even vernoemd worden. We hebben ons namelijk nog nooit zo niet op ons gemak gevoeld!! Vanaf het eerste moment deed de politieagent zeer onaangenaam (om het even netjes te zeggen), door allerlei rare vragen en opmerkingen. Of ik zeker wist of ik aangifte wilde doen, want bij een valse verklaring ging ik de gevangenis in. Pardon???? En al die vragen die echt nergens over gingen. Maar aan het einde was het nog het allermooist: toen de agent mij het proces verbaal wilde geven, zag hij mijn tas en besloot dat hij mijn tas eerst volledig wilde doorzoeken. Moest alles op tafel leggen en nog vertrouwde hij het niet, dus moest hij zelf ook even kijken. Het is toch echt te belachelijk voor woorden dat als iemand wat van MIJ gestolen heeft en IK aangifte doe, IK als crimineel behandeld wordt!! Echt, een raar, raar systeem!!!

Als laatste de ..... van de titel. Zaterdag 25 oktober om 10 over 9 in de ochtend zullen wij namelijk op Schiphol landen!!! Na 11 maanden weer terug naar het koude kikkerlandje, om alle lieve familie en vrienden eindelijk weer te zien!! En hoewel het ook wel weer heel raar zal zijn om thuis te komen, hebben we er alletwee superveel zin in. Het reizen is klaar, leven uit een tas komt onze neus uit, Thailand komt onze neus uit... We verlangen gewoon naar huis, naar al onze eigen spullen, een vast bed om in te slapen, en vooral alle familie en vrienden. En om het allemaal nog makkelijker voor ons te maken, allebei hebben we zo goed als een baan en een appartementje om na een maand of wat na thuiskomst in te trekken. Wat wil je nog meer??

Voor nu gaan we nog heerlijk genieten van onze laatste week reizen (een paar dagen ChiangMai en dan voor anderhalve dag terug naar Bangkok, uiteraard met de slaaptrein) en ik zou zeggen:

                  LUITJES, WE'LL SEE YOU SATURDAY!!!!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer