Goodbye Australia!!!!!

Hier is ons allerlaatste verhaaltje vanuit het prachtige Australie!!

Allereest het volgende:

Naar aanleiding van diverse bezorgde mailtjes uit NL over de situatie in Thailand, wil ik ook daar nog een stukje over schrijven. Het was voor ons niet echt duidelijk wat er nu precies aan de hand was in Thailand, omdat hier in Australie nauwelijks aandacht wordt geschonken over de situatie daar. Na smsjes/ mailtjes zijn we toch even achter internet gekropen en na lang zoeken kwamen we erachter wat er nu aan de hand was (op internet was er weinig info te vinden over hoe en wat, zooo raar!!). Vervolgens op de sites van zowel de NL als de ozzy versie van het ministerie van buitenlandse zaken gekeken en daar wordt nog steeds een veilig reisadvies afgegeven, hoewel bepaalde delen van Bangkok (overheidsgebouwen etc) moeten worden vermeden. En echt, zodra wij ons niet veilig voelen in Bangkok of waar dan ook in Thailand, dan zullen we verder reizen/ naar een ander land vertrekken/ naar huis gaan. Liefies, we kijken echt heel goed uit en probeer jullie niet al te druk te maken. We zullen zo goed mogelijk proberen om regelmatig contact te houden (in thaithailand zullen we nieuwe simkaarten kopen, dus nieuw nummer volgt snel!) en mocht er wat gebeuren, waar we natuurlijk niet vanuit gaan, dan vertrekken we zo snel mogelijk.

Sinds we weer in Sydney zijn, hebben we eerlijk gezegd niet veel uitgespookt. Uiteraard hadden we nog het een en ander te regelen, zoals een visum voor Thailand (je vult een formulier in, geeft je paspoort aan de visummeneer en 2 dagen later kan je het weer ophalen, heel raar en een beetje creepy!), onze Australische centjes overschrijven naar Nederland (serieus, de euro ten opzichte van de dollar stond tot een week of 3 geleden zo gunstig, nu is de dollar echt extreem naar beneden gedonderd en kost dat ons extra euro’tjes grr) en de rekening afsluiten. En voor de rest?? Ehm, veel gelopen en veel koffie gedronken!! Sydney is echt een heerlijke stad om lekker doorheen te struinen, en voordat je het weet, heb je zo een kilometer of 10 gewandeld. Vooral de eerste dag hakte er goed in, heerlijk spierpijn en zere heupen, auw!! Voor de rest hebben we zo goed als elke dag in Hyde park gezeten, op onze favoriete plek in Sydney. In dit park heb je namelijk een heel groot schaakbord, waar met name veel daklozen hun dag al schakend doorbrengen. Het is zo heerlijk om daar lekker te zitten (als er tenminste wel wat zon is), met een heerlijke koffie van een van de beste koffietentjes in Australie en dan domweg alleen maar genieten door naar het schaken te kijken. Van de week was het helemaal bijzonder, toen we onder lunchtijd ons kijkje gingen nemen. Naast alle daklozen die daar de hele dag zijn, waren er nu ook allemaal mannen strak in pak, werkend in een van de vele grote gebouwen in Syndey. En deze mannen spelen een potje schaak tegen de daklozen!!! Echt, dat is zo bijzonder om te zien!!!!

Voor de rest zijn we eigenlijk heel lui geweest, hadden geen zin meer om te koken en zijn dus heerlijk een avondje uit eten geweest (erg jammie en goedkoop!!!), een keertje noodles gegeten (afscheid van de backpackersmaaltijd allertijden!), de andere keer mee gedaan met de hotdognight in het hostel en vandaag heerlijk een broodje geroosterd.

Gisteravond ook nog gezellig wezen stappen met 2 Canadese meiden, erg gezellig!! En tja, toen ze hoorden dat ik nog nooit van mijn leven een shotje tequilla had gedronken, werd dat uiteraard direct besteld. Pfff, het was beter als ik vandaag nog steeds kon zeggen dat ik nog nooit tequilla had gedronken, wat een extreem ranzig en smering goedje!! Het enige lekkere is het schijfje citroen, en daar houdt het echt mee op! Maar goed, ze zeggen altijd dat je de eerste beter over kan slaan en direct naar de volgende moet gaan, dus nummer 2, 3 en 4 volgden nog diezelfde avond.

Toen we vanmorgen wakker werden met een lichte kater, realiseerde ik me dat we Australie wel in stijl hebben afgesloten op deze manier. Toen we hier namelijk aankwamen en we de regeldag met Australian Backpackers hadden, waren we als groep nog steeds instant dronken van die avond daarvoor. Dus vandaag, bij het afsluiten van onze ozzy rekening, was het wel erg toepasselijk om dat met een licht aanwezige kater te doen. 

Tja, onze laatste dag Australie zit er op, nog 1 nacht voor de boeg en dan op naar het vliegveld. En hoewel we echt superveel zin hebben in Thaithailand, is het raar om Australie te verlaten. Dag mooie natuur, dag heerlijke flat white koffie’s, dag meatpies en sausagerolls, dag heerlijke mensen, dag lieve familie..... Bye Australia, see you when we see you!!!!

Okee, dat was mijn aller aller allerlaatste ozzyverhaal, THAILAND, HERE WE COME!!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer