Happy Newyear

HAPPY NEWYEAR TO EVERYBODY!!!! (and also a very merry christmas).

Allereerst willen wij met jullie ons goed voornemen delen. We hebben ons namelijk voorgenomen om zolang wij hier in Australie zitten, geen suiker te kopen. De ozzie-familie weet er alles van, ze hebben ons al aardig geholpen met het aanleggen van onze suikervoorraad. In elk restaurantje nam iedereen een handje zakjes mee. Inmiddels hebben we veel verschillende soorten suikerzakjes, ook met verschillende soorten suiker erin. Ik denk dat we er ook wel een nieuwe hobby uit kunnen slepen: suikerzakjesverzamelaar.

Maar goed, even bij het begin beginnen. Eerste kerstdag hebben we heerlijk gegeten en gedronken in de botanic gardens van Melbourne met vriendjes en vriendinnethes, lekker lopen ouwehoeren, genieten... Wel heel raar om kerst te vieren met 35 graden: zit je daar in zomerse kleren, lekker in het park met een kerstmuts op je hoofd. Die muts dient trouwens alleen om de vliegen bij je hoofd vandaan te houden, die beesten zitten het liefst op je neus, ogen, lippen, wangen.... Heel vervelend, hopen dat dat nog eens gaat wennen. Een voordeel, je burgert wel snel in: je leert namelijk direct de ozziegroet, doordat je constant met je hand voor je gezicht zwaait. En niet te vergeten, de kerstman heeft ons zelfs aan de andere kant van de wereld gevonden! Onder de kerstboom lagen hele nuttige kadootjes. For that we wanna say thanks to all the ozziesantaclauses!!!!!

2e kerstdag, wat hier boxingday heet, hebben we heerlijk met het gros van de ozziefamilie doorgebracht in 1 van de vele national parcs hier. Weer een stevig zonnetje, heerlijk eten, barbeque in de buurt en dat allemaal heerlijk beschut onder de bomen. Goed vertoeven zo!

Even denken, wat hebben we nog meer gedaan? Ohh ja, we hebben natuurlijk nog gewerkt! Gelukkig zijn we net voor de echte zomerse hitte gestopt, want op onze laatste werkdag ging Wennes bijna van haar stokkie! Ook heb ik een blessure opgelopen door het vele gehurkt zitten: ik kan mijn voeten nu niet goed meer heffen en afwikkelen. Jelt noemt mij nu liefkozend 'Stampertje'. Maar, elk nadeel heeft zijn voordeel, want op deze manier hou ik wel alle slangen op afstand!!!!

Natuurlijk hebben we ook Jelt zijn 22e verjaardag gevierd, met een bezoekje van tante Nel, tante Lida en Ome Robert en een overheerlijke maaltijd bereidt door tante Anne, met assistentie van ome Gerard. Er was zelfs een verjaardagstaart inclusief kaarsjes!!

En iedereen heeeeel erg bedankt voor alle felicitaties en afstandsknuffels!!

De laatste dag van het jaar zijn we opnieuw vertrokken naar Melbourne, om daar oud en nieuw te vieren met Beth en Joke. Daar aangekomen hebben we nog een leuk belgisch meisje ontmoet: Karen, een kinesietherapeute (oftewel: fysiotherapeute). Ik heb heerlijk met haar gepraat over het vak, wat er leuk is en minder leuk, de dingen waar je tegen aan loopt... Heel herkenbaar allemaal!

We hebben ook nog een aantal leuke belgische uitspraken geleerd:

* ik ben vol => ik ben zwanger

* wil je met mij poepen? => wil je de liefde met mij bedrijven?

En ook nog een ozzie-uitspraak:

* keep your pants on, mate! Letterlijk: hou je broek aan man/ betekenis: doe even rustig, man!

Ik zal proberen leuke uitspraken te onthouden en op de weblog neer te zetten, het is altijd leuk om te weten.

Maar goed, terug naar oud en nieuw. Tot diep in de nacht was het zo'n 30 graden. Helaas was het overdag boven de 40 graden, wat een 'total fire ban' tot gevolg had. Dit betekent een totaal vuurverbod in verband metgevaar voor bosbranden. Het was nog de vraag of er vuurwerk mocht worden afgestoken...

Eerst hebben we heerlijk op het strand gezeten, onder het genot van een koud biertje/ cidertje. Daarna zijn we naar een paar ozzie's thuis geweest, om het 1 na grootste vuurwerk van heel Melbourne te bekijken. En toen was het 12 uur, na een hoop nieuwjaarsknuffels, kussen en een glas champagne barstte het vuurwerk los. BAM BAM BAM.... STILTE.... Is dit alles?? De ozzie's vonden het prachtig, het is nog nooit zo mooi geweest!! Maar wij?? Nee, het was erg teleurstellend, in Nederland zie je overal vuurwerk, hier kijkt iedereen naar hetzelfde vuurwerkshowtje dat 5 minuten duurt. Beetje jammer.

Daarna zouden we naar een heel vet strandfeest gaan, alleen liepen wij met de verkeerde ozzie mee. Hij liep door ongeveer heel Melbourne, om uit te komen bij een heel saai feest. Okee, kan gebeuren, dus wij weer terug met de tram naar het hostel. We stapten uit bij de laatste halte en zien we opeens een aantal mensen elkaar met flessen bedreigen... Echt heel doodeng, we've shitted our pants!!! We besloten om zo snel mogelijk het hostel weer op te zoeken, daar nog even een laatste drankje te doen en ons bed op te zoeken. Leuk begin van het nieuwe jaar!

Inmiddels zitten we alweer aardig wat kilometers van Melbourne af. We hebben de afgelopen dagen eerst de Great Ocean Road afgetoured. En ik kan je vertellen: dat is zooooo mooi! Je rijdt op een aantal meters van de oceaan af, op kronkelweggetjes die je doen denken aan de Franse Alpen... Jelt vond het heerlijk om te rijden, ik vond het heerlijk om van het uitzicht te genieten. Echt: Wauw!!

Op dit moment zitten we in Naracoorte, een klein plaatsje zo'n 350 kilometer van Adelaide af. Adelaide wordt waarschijnlijk onze volgende stop, waar we weer wat centjes zullen gaan verdienen. We kunnen jullie 1 ding vertellen: euro's rollen hard, maar de dollars hier rollen nog harder!! Vooral als je auto opeens niet wil starten, zoals vanmorgen. We wilden net wegrijden, doet de auto helemaal niks meer.... Nadat we de auto na zo'n 10 minuten aan de praat hadden gekregen dankzij een behulpzame ozzie, zijn we direct naar de dichtsbijzijnde BatteryWorld gereden. En maar goed ook, de accu was echt aan vervanging toe! Gelukkig viel de prijs mee, hebben zelfs een korting gekregen!! Inmiddels is het interieur onder de motorkap aardig opgepimpt, na al een nieuwe radiator en een koelvloeistoftank te hebben aangeschaft. Maar goed, shit happens zullen we maar zeggen.

Tot de volgende aflevering van Jelt en Wen in Australie!

Dikke NewYears Huggies!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer