Het eerste verhaaltje vanuit Ozzie!!

G'day Mates!!

Na de zwaai zwaai party (thanks Dave!!) op Schiphol (met bijna wat traantjes!!!), was het dan eindelijk zo ver: Heerlijk naar Australie! Alleen het 35 uur onderweg zijn viel erg tegen. De vlucht van Schiphol naar Bankkok viel erg mee, Jelt heeft veel gedoezeld, voelde zich niet lekker, Wen heeft heerlijk zitten kletsen met 2 andere reisgenootjes. Eten beviel goed en de stoelen zaten ook goed. We weten nu helaas wel hoe Daan zich ongeveer moet voelen, want het formaat was maxicosie (Lang leve de kleine Chinezen).

In Bankkok hadden we een kleine tussenstop, even een uurtje op het vliegveld, en toen de lucht weer in voor een uur of 5 naar Tapei. Helaas was het weer in Tapei echt superslecht,

de piloot kwam niet door de turbulentie-zone heen en de landing was ronduit klote (excuse my language). Gelukkig hadden we wel een Airport-hotel midden in Tapei, zodat we ons even konden opfrissen. Daarna met zijn allen even Tapei verkend, alleen viel er weinig te verkennen. Je moet je eigenlijk voorstellen dat Tapei een soort van grote achterbuurt is: het stinkt, het is smerig en ze kennen absoluut geen Engels.

Om half 11 in de avond vlogen we eindelijk weer verder naa Sydney, in 1 van de nieuwste Airbusses. Het was echt superdeluxe, we zaten in een iets grotere maxicosie, met in elke stoel een tvscherm om filmpjes te kijken en te gamen. We konden zelfs via een camera op de voor- en achterkant kijken hoe zo'n vliegtuig nu eigenlijk landt. Doodeng, het vliegtuig slingert echt heel erg, opeens zie je de landingsbaan, met daarachter de zee... Als dat maar goed gaat!!

Gelukkig zijn we veilig en wel geland, visum gekregen, bagage niet kwijt, geen gezeur bij de douane, heerlijk!! Wendy en Claudy stonden ons al op te wachten en toen.... Eindelijk de Australische lucht opsnuiven en de zon op je huid voelen branden, heerlijk!! Gelijk een sightseeing door de stad: Operahouse, Harbour Bridge, hmmmm!! (jullie zijn toch niet jaloers he?? ;-) ) Daarna even naar het hostel om ons op te frissen, om te kleden, backpack uitpakken etcetera etcetera. Na een korte infomeeting met een letlag, hebben we een heerlijke rooftop-barbeque gehad. Skippy smaakte lekker! Lijkt een beetje op draadjesvlees, maar net iets droger. Didgereedoo kwam ook nog even aanwippen en daarna heerlijk naar de Irisch Pub O'Malleys.

Dag nummer twee werd gevuld met een Sydney Harbour Cruise, lekker de toerist uithangen, lekker gelunched voor 3,5 dollar (tja, je bent tenslotte backpacker) en heerlijk onze eerste duik in de zee genomen (was wel errug frisjes, het is hier tenslotte nog lente).

's Avonds hadden we in de planning een uurtje gratis te drinken in The Gaff, maar het was zo druk, na 20 minuten kreeg je pas je eerste drankje. En tja, dan mag je wel backpacker zijn, maar op een lekker koud biertje/ wijntje gaan wij niet zo lang wachten. Dus, wat doe je dan, naar de drankwinkel en de allergoedkoopste wijn kopen. De goedkoopste wijn kost hier ongeveer 11 dollar (omgerekend 6,60 pleurie-euri) voor 4 liter en heet Goon. De naam is afgeleid van het engelse woord voor kussen, wat dus Goon is. Deze wijn zit namelijk in pakken met zo'n kraantje, zwervers blazen de zak in het pak op et voila, je hebt een heerlijk kussen. Daarentegen is Goon ook troep, een heerlijk hoofdpijnwijntje.

Maar goed, heerlijk terug naar het hostel, 4 liter wijn opdrinken met zijn 3en (pfeh) en daarna toch nog maar even terug de stad in, weer naar O'Malleys. We hebben ons echt kapot gelachen, heerlijk gek lopen doen. Yeah, the Ozzies gotta know we're in town!!

En dan, de volgende dag, wordt je wakker, gelukkig geen hoofdpijn, maar echt lekker voel je je ook niet. En het allerleukste: dag 3 is regeldag!!!!! Bankrekening, sofi-nummer, en dat met je brakke hoofd..... Dat valt niet echt mee, zullen we maar zeggen.

Gister, zaterdag, hebben we een excursie naar de Blue Mountains gedaan. Het begon al goed: we stonden te wachten voor een stoplicht (het is trouwens echt raar om al die auto's links te zien rijden, je moet ook echt uitkijken dat je eerst naar rechts in plaats van links kijkt), rent er opeens een dronken vent naar de bus en bam, springt keihard tegen de zijkant aan. Het was gewoon echt grappig, ik denk dat jullie erbij hadden moeten zijn (Waarbij?? Aardbei!!). Toen eerst langs het Olympic Park, leuk om eens gezien te hebben en daarna echt naar de Blue Mountains. Helaas had het de afgelopen dagen teveel geregend, zodat we Skippy helaas niet hebben kunnen zien. Dan maar een alternatieve route, met helaas minder leuke gevolgen.... Nadat we een minuut of tien weer aan het rijden waren, begint Beth, mijn vriendinnetje van de vlucht, opeens te gillen: er zit gewoon een gigantische spin in de bus, naast haar! Echt een heel smerig beest, rood kleurtjevan die dikke poten.... Bahbahbah. Gelukkig hadden we een mannelijke reisgids, Simon, die de spin wel even weg zou halen. Hij was er van overtuigd dat ie niet giftig was, maar toen hij de spin met een bezem weg ging halen en die spin richting zijn hand liep, werd de bezem wel heeeel snel uit het raam gegooid! Mietje....

Helaas waren de Blue Mountains zelf niet blauw, maar grijs: het heeft de hele dag geregend, het was erg mistig.... bah, liepen we daar in onze vuilniszak. Het uitzicht was wel allemaal erg mooi, helaas dat we niet verder dan een meter of 10 konden kijken....  

Maar toch, erg leuk, en waarschijnlijk mogen we de excursie voor niets overdoen!

Vandaag was onze laatste groepsdag, met sommigen gaan we echt contact houden, met anderen niet. Heel bijzonder hoe snel je mensen leert kennen, hoe open je wordt/ bent, hoe snel je contact legt. Vanaf vandaag gaat het echt beginnen, maar the Ozzies zijn zulke leuke, vriendelijke en behulpzame mensen.... Hulp is altijd in de buurt. Na 5 dagen in Sydney te hebben ' geleefd' voelen we ons hier echt al thuis, het is echt een warme deken.

Nu nog een appartementje om hier tot oud en nieuw te kunnen zitten, een auto'tje en dan kunnen we het land verder gaan ontdekken. Wat een heerlijk vooruitzicht!!!!

Cheers Mate!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer