Het luxe leven van een backpacker

Hier weer een berichtje van de mensen van het goede leven!

In ons vorige verhaal heb ik niet alles kunnen vertellen en dat om 3 redenen:

de eerste was dat het plaatselijke internetcafe, Harrison's milkbar, ging sluiten en ik snel mijn verhaal moest opslaan. Toen bleek het niet helemaal goed te zijn gegaan (reden nummer 2): het hele verhaal was weg!! Balen, balen, balen! Ik heb toen snel het verhaal op papier gezet, zodat ik bij het eerst volgende internetcafe weer een poging kon wagen. Ook daar had ik niet te veel tijd, internet was een beetje erg duur (reden numero 3). Dus, ik zal nu weer wat uitgebreider schrijven, lang leve gratis internet in het hostel waar we nu zitten (niet dat iets is om over naar huis te schrijven, extreem langzaam, maar: beter dan niets!).

Sinds het begin van het nieuwe jaar hebben we alleen maar op campings geslapen, wat een hoop centjes scheelt. Een hostel kost namelijk rond de 25 dollar per nacht per persoon, een campingsite kost over het algemeen rond de 30 dollar voor zijn tweeen, hoewel je soms ook 40 dollar moet neertellen. Daarnaast heeft een camping ook wel wat, hoewel een tent met 30-40 graden niet altijd even fijn is. Ook heb je vaak geen plek om even lekker af te koelen, omdat het overal warm is. Toch is het heerlijk: lekker een boekje lezen, puzzelen, heerlijk lopen rommelen op onze gasstelletjes om een fatsoenlijke maaltijd te koken...

Hier in Australie bestaat er ook zo iets als gratis campings, iets wat we 2 nachten hebben volgehouden in Lorne, een extreem toerischtische plaats, vergelijkbaar met Zandvoort. Op zo'n camping is er echt helemaal niets, behalve veel insecten en de meest ranzige wc's die je je maar kunt voorstellen. Vergelijkbaar met zo'n ECO-toilet, maar nog 10 keer erger. Het gat waar je je behoefte in moet doen, zit onder de behoeftes van andere mensen, en mensen die een sterke maag hebben kunnen zo bekijken wat de andere mensen op de camping gegeten hebben... Bah bah bah!!!! En daarnaast zijn er ook geen douches en dat is voor ons, mensen die echt elke ochtend douchen bestwel wennen. Gelukkig zet je jezelf er wel vrij snel over heen. 

We hebben ons dus ook voorgenomen om zoiets alleen te doen voor maximaal 1 nacht achter elkaar en als we ergens pas laat aankomen. Vaker lukt het ons gewoon niet, we willen toch wel een klein beetje luxe.

Na Lorne hebben we dus alleen maar op betaalde campings gestaan: in Apollo Bay een nachtje, in Warrnambool 2 nachtjes, Naracoorte 2 nachtjes en toen zijn we op weg gegaan naar de BarossaValley (Tanunda): de grootste wijnvallei van Australie. Ons doel was daar om te werken, waarschijnlijk druiven plukken. Maar daar aangekomen was er totaal geen werk, dit in verband met de droogte. We hebben ons nog wel ingeschreven bij een uitzendbureau, in de hoop dat zij snel ander soort werk konden vinden. Ondertussen hebben we heerlijk gerelaxed in het zonnetje, de omgevind wat verkend en last but certainly not least: we hebben heerlijk een dagje wijnproeven gedaan!!

Deze wijnproeverij begon om half 10 in de ochtend, met een prachtig uitzicht op de BarossaValley: overal waar het groen is, staan druiven, overal waar je zand ziet, zitten boeren. Vervolgens zijn we naar de eerste wijnproeverij gegaan, waar we om een uur of half 11 aan ons eerste wijntje zaten. Om half 12 hadden we al een redelijk ' Koekoek'  moment, wilden dringend even wat eten. Eerst naar nog een wijnproeverij en toen een heerlijke lunch, om de dag weer verder door te komen. Na de lunch hebben we nog 3 wijnproeverijen bezocht, waaronder 1 heel bekende (Wolf Blass, waar ik overigens het egige echt lekkere wijntje heb geproefd: Moscato, heerlijk zoet!) en een hele kleine (waar per wijnsoort maar 150 flessen worden gemaakt). Jelt heeft trouwens wel veel heerlijke wijntjes geproefd, maar hij is dan ook een rode wijndrinker, iets wat hier heel veel gemaakt wordt.

Gisteren, vrijdag, zijn we vertrokken uit de BarossaValley, richting Riverland, omdat daar meer werk zou moeten zijn in de druivenplukbranche. Na een TouristInformation Centre te hebben bezocht, waar werd verteld dat ook hier weinig werk was in verband met de droogte, zagen we een folder van een hostel in Berri. Er zou daar, naast het zoeken van een baan door de manager, een zwembad, tennisbaan, volleybalveld etc etc aanwezig zijn, iets waar wij vrij sceptisch tegenover stonden. Na gebeld te hebben en een reservering te hebben gemaakt, gingen we op weg hier naartoe. Daar aangekomen: WAUW!!!!! SUPER!!!! WAUW!!!  ZWEMBAD!!!!! HEERLIJK!!!!!! IK GA HIER NOOOOOIT MEER WEG!!!! Zoals jullie begrijpen: er is hier inderdaad een zwembad, er zijn hangmatten, een basketbal- en volleybalveld, een tennisbaan, een sauna, een fitnesszaaltje (very basic), een spelletjeskamer met pooltafel, dartbord, tafeltennis..... en de sfeer is zooo relax! Iedereen komt naar je toe, stelt zich voor, heet je van harte welkom. Dit voelt echt als thuiskomen. En zeg nou eerlijk: na een dag hard werken in de warmte is er toch niets lekkerder dan een duik in het zwembad?? Niet om jullie jaloers te maken ofzo..... Er is hier trouwens ook een massageruimte, alleen zonder masseur. Dus na wat overleg met de manager en assistentmanager (2 backpackers die waarnemen ivm vakantie van de echte baas) kan ik hier alle hardwerkende mensen gaan masseren! Ga zo direct nog even een briefje ophangen, en dan hopen dat veel mensen met smart zitten te wachten op een overheerlijke massage van mij!! Begrijpen jullie trouwens nu de titel??? haha!!!

Vanavond staat een heerlijke barbeque in de planning, dat wordt weer lekker smullen!! Vooral omdat we weer voor de volle 100% terug zijn op ons backpackers dieet...

Tot snel op jeltenweninaustralie.aroundtheglobe.nl!!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer