JOEHOE!!!!!!

Wij zijn blij!!! Onze auto is officieel vrij gecleared (woord van Jelt, moest het van hem neerzetten en duidelijk vermelden dat het DOOR JELTE VERZONNEN IS!!!) door de politie!

Gistermiddag zijn we illegaal met de auto naar Melbourne gereden, omdat de auto daar helemaal moest worden gekeurd. Illegaal omdat we niet met de auto mogen rijden, behalve als we op weg zijn voor een reparatie, registratie of police clearance. Technisch gezien waren we op voor een clearance, maar officieel mochten we dus echt niet rijden met Fart. Maar ja, je mag officieel ook niet rijden tussen 7 uur 's avonds en 7 uur 's ochtends, en als je om half 9 in Melbourne moet zijn, is 7 uur toch echt te laat om van huis te vertrekken!!

Maar goe, hebben heerlijk in Melbourne in een motelletje gezeten, en voor het eerst sinds de mamsies ons verlaten hebben, stonden we weer op tijd naast ons bed (7 uur welteverstaan, gaaaaap!), om de auto om 10 over 8 al bij de politie op de stoep te zetten. De mannen die daar werkten waren echt zwaar relaxed, ze hielden van lekker slap ouwehoeren en uiteraard Nederland in de zeik nemen:

- Nederland, dat is toch dat land wat je in een ochtend helemaal kan doorcrossen en toch nog alles te hebben gezien?

- Ja, Nederland is zo klein... 's Ochtends denk je, waar zal ik vandaag koffie gaan drinken en dan ga je gewoon even op en neer naar Parijs.

Bedankt, jongens!!

Gelukkig hielden de mannen ook van snel doorwerken!! Voor de afspraak stond 3 uur, maar de mannen vertelden ons gelijk: ohh, ga even koffie drinken, krantje lezen en kom hier om half 10 maar terug.

Zo gezegd zo gedaan. En pfff, geen gestolen auto, motor of wat dan ook!! Alles was keurig in orde!! Waarom we 2 chassisnummers (waarvan er 1 was doorgekrast) hadden? Tja, vroegah, toen je nog geen drempels had, maar kuilah, waren er ook geen regels hoe het chassisnummer in je auto te zetten: ehm, doe die maar officieel met de machine, en die met de had. Wat zeg je, heb je een fout nummertje neergezet? Ahh joh, kras maar door en ga maar verder waar je gebleven was! Kortom, een storm in een glas water.

Maar toch, je zit er toch goed mee in je maag!! Je denkt gelijk aan het 'worse-case senario': ohhhh nee!! onze auto is ooit gestolen geweest!! Of: ahhhh, ze hebben er een gestolen motor ingezet, wat nu??

Uiteindelijk konden we er ook wel weer om lachen: Als ie nou gestolen blijkt te zijn, scheelt dat wel weer een week of wat om fart te verkopen. Kunnen we toch eerder naar Thailand!

Hee, en als die motor nou gestolen is he, en hij wordt in beslag genomen, hoeven we de motor in ieder geval niet meer schoon te maken als we de auto verkopen! (onze motor zit echt lekker onder de olie. Hoe bedoel je, een olie lekje??)

Maar toch, het zit je dwars, en hoe langer ik erover na dacht, hoe raarder ik alles vond: hoe kunnen er in hemelsnaam gestolen onderdelen etc inzitten, als de New South Wales regering het motornummer etc gewoon heeft goedgekeurd?

Maar goed, het enige wat we nu nog hoeven te doen, is wachten op de officiele brief waarin staat dat onze Fart is vrij gecleared, dan registratie op de auto donderen, flink gaan adverteren (zitten er ook ernstig aan te denken om Fart op ebay te zetten, wie weet!) en Fart verkopen. As simple as that!!

Een wijze les hebben wij wel geleerd van Fart: koop nooit, maar dan ook nooit een auto op zondag!!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer