Nog meer filmpjes en een kleine update

Allereerst een filmpje waar we een vrachtwagen inhalen.

Web:

En een filmpje waar we over de snelweg (serieus, dit filmpje is echt op de snelweg opgenomen!!) proberen te crossen, maar door alle obstakels niet harder kunnen dan zo'n 5 kilometertjes per uur.

Web:

En nu een aantal filmpjes van de krokodillenfarm in Broome:

Een hongerige kangeroe.

Web:

Het diner van een krokodil van wel heel dichtbij.

Web:

Een gratis presentje van een etende krokodil (vies!!!).

Web:

En ten slotte de grommende croc.

Web:

Sinds vorige week hebben we eigenlijk niet zoveel meegemaakt. Vol goede hoop vertrokken we naar Melbourne voor de voetbal, eerst natuurlijk nog even een stevige wandeltocht om te kijken waar de pub precies was. Hadden we die pub maar nooit gevonden zeg, het had ons een hoop schaamte bespaard. Wat een ongelofelijke baggerwedstrijd!! De kroeg ging na de gelijkmaker helemaal los, de hoop was er weer. Maar, het mocht niet baten.... De enige twee Russen in de kroeg hadden de tijd van hun leven, wij Nederlanders dropen af na de 3-1..... Grrrrrr.

De volgende dag weer terug naar Monbulk, en de rest van de week hebben we eigelijk niet zo heel veel uitgevoerd. Lekker lezen, puzzelen, filmpjes kijken en heerlijk dichtbij de verwarming zitten!!

We hebben nog wel de auto helemaal uitgezogen en opgeruimd, was echt hard nodig! Vooral omdat de mamsie's nu ook bijna aan hun wereldreis gaan beginnen, en we toch wat vrije ruimte nodig hebben voor 2 koffers vol met kleren etc en lekkere dingen (hmmm, koffie kaatje!! En wienermelange!!!). Gelukkig hebben ome Gerard en tante Anne een grote opberg/rommelkamer, waar we al onze spullen die we voorlopig niet nodig hebben, kunnen stallen. Echt, we wisten al dat we veel troep hadden, maar als je het allemaal een keer eens goed gaat uitzoeken.... Je hebt zoveel zooi nodig voor kamperen, das echt niet normaal. We zijn nu helemaal verbaasd hoeveel ruimte we in de auto hebben, het is gewoon leeg!!!

Helaas zijn we er ook achtergekomen dat we waarschijnlijk nog steeds lekkage hebben in de auto. Het tapijtje achterin was lekker nat, maar niks vergeleken bij de plank die de ruimte van het reservewiel afdekt. Dat ding is gewoon echt zeiknat, inclusief allerlei leuke schimmelcolonies! Echt, een bioloog zou een fortuin voor onze auto geven, het is in ieder geval genoeg studiemateriaal voor de komende tig jaar.

Net hebben we het tapijtje en de plank maar even buiten gelegd om te drogen, hopen dat het allemaal wat bijtrekt.

Gister nog even gewinkeld voor kadootjes voor mijn verjaardag!! Ik had echt werkelijk geen idee wat ik wilde, maar heb toch iets heerlijks kunnen vinden. Maar wat?? dat blijft nog even een geheimpje!

Morgen en maandag gaan we weer werken in de lelie's, even wat extra centjes en weer lekker 2 dagen wat doen.

En zaterdag gaan we heerlijk uit eten met bijna alle oom's en tante's hier, heerlijk!!!

Speciaal voor Gerda: Je mag weer komen, ben weer beter, dus thuisblijven is nu echt geen optie!!!

Ohh ja, en we hebben natuurlijk weer heerlijke dingen gegeten!! Mama Frieda en mama Ellen zullen verbaasd staan dat we alles, maar dan ook alles, proeven en nog lekker vinden ook!!! Van de week voor het eerst pompoensoep gegeten, echt heerlijk! En gister een steak and kidney pie, oftewel een vleespastijtje met steak en niertjes. Ook erg lekker. En nog steeds is het de taak van Jelt en mij om alle overgebleven restjes in de pannen op te eten, wat we met erg veel tegenzin doen ;-)

En nu we het toch over eten hebben, we hebben vorige week voor de eerste keer hier in Australie op de weegschaal gestaan. Jelt is toch wel een paar kilo'tjes aangekomen (sportschool, here I come) en na een beetje hulp van ome Gerard kwam ik uit op 77 kilo.... Poging twee lukte beter, en wat blijkt? Ben niks aangekomen!

Wel, dat was hem weer voor nu, dikke knuffels!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer