Ons eerste werktripje

Hee Luitjes,

Hier een berichtje van wij hardwerkende mensen!

Er is inmiddels weer aardig wat veranderd: we zouden naar Kalgoorlie vertrekken, maar een dag van te voren werd ons verteld dat wij naar Geraldton zouden vertrekken. Geraldton, een kustplaatsje, of Kalgoorlie, een mijnstadje… niet verkeerd toch?

Afgelopen vrijdag zijn we na een aantal uurtjes wachten, dan eindelijk vertrokken. Dat wachten kwam puur doordat de mensen van HeliWest hun zaakjes nog steeds niet goed op orde hebben, alles wordt op het laatste moment geregeld en dan nog gaat van alles verkeerd! Maar goed, om een uur of half 12 gingen we eindelijk op pad, maar eerst moest er getankd worden. Hmm, de fuelcard werkt niet, even een belletje plegen. Ohh, hij is alleen voor benzine ongelood? Handig, voor een diesel-auto!! Gelukkig hadden we wat peddycash (een envelopje met 200 dollar voor noodgevallen) en 2 blanco cheques, ook voor noodgevallen. Maar goed, als je al 2 keer moet tanken om in Geraldton aan te komen, zo’n 400 kilometertjes, gaat die 200 dollar erg hard!

Maar goed, de accomodatie was helemaal super, een heerlijk huisje voor in totaal 3 mannen en een vrouw, zwembad om de hoek, en een erg behulpzame receptioniste, die met liefde al onze faxen door stuurde en niet klaagde als wij weer eens langs kwamen voor een extra sleutel.

Okee, de eerste dag werken in onze nieuwe omgeving. Alles ging heerlijk, helaas een aantal off-road palen, wat toch een crime blijft rijdend op een scooter. Ook stonden er een aantal palen van mijn route op een gevangenisterrein, met duidelijke bordjes: ‘trespassing is illegal by law’. Hmm, deze palen check ik maar niet! Jelt en ik hadden 2 routes gedaan die dag, de andere 2 jongens 1 route, die echt heel erg off-road was.

De volgende dag met frisse moet beginnen, en gelukkig een heerlijke buurten-route (lekker crossen door verschillende huizenblokken, dit zijn over het algemeen echt de snelste routes). Daarna met de 2e route begonnen, eerst 20 kilometer rijden over de snelweg en om bij de eerste paal te komen ook nog eens 5 kilometer off-road…. In het begin was de weg zo hobbelig, dat ik spontaan de slappe lach kreeg door al het geschut en gewiebel, maar na een minuut of 5 begin je toch wel lichtelijk te vloeken. Vooral toen bleek dat zowel Jelt als ik voor elke paal minimaal 5 kilometer off-road moesten rijden, wat echt geen pretje is. Om 1 uur besloot ik Jelt te bellen en te melden dat ik terug ging naar het hotel, omdat de route domweg niet te doen was. Jelt had net besloten ook te stoppen, dus we kwamen redelijk tegelijk aan bij het hotel. Toen het bedrijf belde en Jelt mededeelde dat de routes voor scooters niet te doen waren, was het duidelijk dat zij het daar niet mee eens waren. Een andere medewerker, de ICT-jongen die echt van alles weet over van alles, vertelde later weer dat er inderdaad maar 2 scooter-routes waren in Geraldton, dat de rest echt alleen voor motor/ 4wd geschikt was. Goed, na wat heen en weer gebel, werd ons 2 huurauto’s beloofd, zodat we de rest van de routes met de auto konden doen. Wij allang blij, scheelt een hoop gevaarlijke situaties. De volgende dag na een aantal belletjes werd duidelijk dat de huurauto’s er niet inzaten, omdat wij beiden pas 22 zijn en daardoor de prijs van een huurauto wat duurder is. Er werd gezegd dat wij een vrije dag kregen en die avond 2 andere jongens zouden komen om ons werk over te nemen, en wij zouden zo snel mogelijk terug naar Perth gaan. Handig, om 2 mensen voor 2 routes all the way to Geraldton te sturen!! Nog geen uur later ging de telefoon, again! We zouden tegen het einde van de ochtend met de bus vertrekken naar Perth, en dan direct door naar Albany. Okee, alles snel inpakken en op naar het busstation. Daar aangekomen bleek dat er die dag, maandag, helemaal geen bus vertrok, maar wel die dag erna. Onze slimme baas had dus een bus voor die dag erna geboekt!! Snugger, heel snugger, maar ook typisch HeliWest!! Dan weer terug naar het hotel, lekker een dagje de tourist uithangen! De volgende dag stonden we bepakt en bezakt, als echte backpackers, te wachten op de bus. Gelukkig viel het ons echt heel erg mee, heerlijk film gekeken, wat geslapen, onze zelf gesmeerde broodjes opgegeten… En om half 3 kwamen we aan in Perth, waar wij zouden worden opgepikt door een van de betere leidinggevenden, Gary. Maar ook nu gebeurde er een typisch HeliWest gebeuren: Gary stond te wachten bij het verkeerde busstation!!!

Maar goed, aangekomen op Jandakot, het vliegveldje waar het bedrijf zich bevindt, ons snel gereed maken voor ons vertrek naar Albany, waar wij om 10 uur ‘s avonds aankwamen. Bijna een kangeroe aangereden met de huurauto, omdat dat stomme beest over stak op klaarlichte dag. Toen het begon te schemeren erg rustig aan gereden, omdat kangeroe’s meestal rond die tijd de weg over hupsen. Gelukkig geen kangeroe’s meer gezien, mede doordat we de hele weg heerlijk achter een wat grotere auto bleven rijden.

Ook nu zitten we in een heerlijke accomodatie: in een motelkamer met 3 2-persoonskamers en zelfs een bad (wel ienemienie, maar toch). Ook Albany zelf is er leuk, vergelijkbaar met Zandvoort, alleen minder toeristisch en wat minder strand. Vandaag erg slecht weer gehad, heerlijk een typisch Nederlands stormpje! Regen, wind, dan even droog, gevolgd door regen… Wat was ik blij dat ik heerlijk in de Ut mocht rijden! Ja, jullie lezen het goed, Wennes heeft in de Ut gereden, wat zelfs een schakelbak is. Heel raar om opeens met links te moeten schakelen, en vooral omdat de schakelbak precies hetzelfde is als bij jullie. 1 zit links, 5 zit rechts. Echt heel apart, weer zo’n Australische rariteit, haha.

Waarschijnlijk zitten wij hier nog een paar dagen, voordat we waarschijnlijk direct doorrijden naar Kalgoorlie. HeliWest loopt namelijk erg achter, ze hebben zelfs net gebeld hoe iedereen het vond om 2 uur langer te werken per dag, voor 50 dollar extra. Tja, geld is geld, toch??

Helaas moet de laptop weer worden gebruikt voor werkdoeleinden, in plaats van mijn prive-doeleinden, dus ik moet ere en einde aan breiden. Ik hoop dat ik jullie een redelijke indruk heb kunnen geven hoe het bedrijf HeliWest in elkaar zit, al die stommiteiten…..

Voor nu, success in het slechte Nederlandse weer, wij hopen morgen weer op een heerlijke, zomerse (ohh nee, het is inmiddels al herfst hier!) dag!!

Dikke kussen

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer