Relaxing op een Bounty Eiland

Inmiddels zitten we alweer op eiland nummer twee, Koh Pha Ngan welteverstaan. Maar, zoals altijd, eerst beginnen met alle belevenissen!

Koh Tao was echt ronduit heerlijk! Lekker een beetje op het strand liggen, op terrasjes zitten/ liggen (ze hebben hier echt overal matjes op de grond liggen, zodat je vanuit je luie mat heerlijk de zee overkijkt), beetje rondlopen, beetje zwemmen.... Heerlijk gewoon. Ook onze eerste snorkel excursie gedaan! Het blijft zo bijzonder om te snorkelen, om zo veel mooie dingen te zien en je totaal te verliezen onder water. Ik kan me nog goed herinneren dat we in Egypte ons totaal hebben verloren onder water na de bomaanslagen niet al te ver van ons vandaan. Je vergeet echt alles: tijd, nare dingen (in dat geval: de aanslagen), eigenlijk alles wat boven het water gebeurd. En dat was ook deze keer zo, hoewel het snorkelen echt een stuk minder mooi was dan in Egypte: veel minder visjes, veel minder kleurtjes, veel meer van hetzelfde. Maar toch, zodra je met je kop onder water gaat, vergeet je alles en kijk je je helemaal suf. Heerlijk!!

Wat wel echt heel bijzonder is, is dat we tijdens deze trip een whaleshark hebben gezien!!! Dit schijnt maar 1 keer per 2 a 3 maanden te gebeuren en wij waren erbij!! En hoewel het een kleintje was (maar 4 meter, terwijl ze normaal echt een stuk groter zijn), is het echt zo bijzonder om te zien! Ik wilde net het water inspringen om met de haai en alle andere snorkelaars en duikers, te snorkelen (whalesharks zijn totaal ongevaarlijk), maar toen rende Jelt opeens naar me toe: waar is de camera?? De haai was echt heel dicht bij de boot, konden hem praktisch aanraken, waardoor we echt waanzinnige foto's hebben kunnen maken. Wauwwauwauw!

En uiteraard gaat een dag snorkelen niet samen met niet verbranden, dus onze ruggetjes waren echt superverbrand (zie foto van Jelt). Lekker pijnlijk! Wel direct even een grote fles met aloe vera gekocht, waardoor beide RooiBos ruggetjes minder rood en minder pijnlijk werden. Sinds gister zitten er lekker velletjes op onze rug en is de jeuk soms niet te harden. Een wijze les voor de volgende keer: met een shirt aan snorkelen! Weer wat geleerd, haha!

Op Koh Tao hebben we onszelf ook verwend met twee seizoenen van The Shield, een van de beste series allertijde!! (In Bangkok hadden we Prisonbreak seizoen 3 al gekocht, en hebben ons helemaal suf gekeken). Dus nu zitten we heerlijk elke avond een aflevering of 2 te kijken, want een ding is zeker: het is stil in Thailand..... Omdat het zogenaamd het regenseizoen is (sinds we op de eilanden zitten hebben we alleen maar zon gehad, een bui van 5 minuten gehad en that's it!), zijn er weinig reizigers en is het zelfs 's avonds op het strand stil, geen feestjes, weinig mensen. Sowieso is het leggen van contacten in Thailand een heel ander verhaal dan in Australie. Je hebt niet echt een gezamelijke ruimte om mensen te ontmoeten, backpackers zijn meer op zichzelf, iedereen heeft zijn eigen kamer. Soms echt heerlijk om gewoon lekker je eigen gang te gaan en met niemand te hoeven praten, maar soms is het gewoon te stil en mis je die contacten. Erg dubbelzinnig dus!

Maar goed, van Koh Tao zijn we vertrokken naar Koh Pha Ngan, waar we echt in een heerlijk resort verblijven!! De kamer is okee, er is een bed, er zijn ramen, de wc kan worden doorgetrokken en er is een douche, helaas alleen met koud water. Het uitzicht wat we hebben van ons balkonnetje is super: we kijken uit over de zee en kunnen heerlijk elke avond de zonsondergang vanuit onze hangmat zien. Wat wil je nog meer? Eigenlijk niet veel, maar het hotel heeft dus nog veel meer: we hebben gratis internet (altijd handig) en zelfs een zwembad! En dat zwembad is dus echt iets om jaloers op te worden: vanuit het zwembad kijk je dus heerlijk uit over de zee, een prachtige, blauwe, heldere zee. En dat alles voor 10 euro per nacht!

Gister en eergisteren hebben we heerlijk een scooter gehuurd (ook hier weer: voor 3 euro per dag) en het eilandje rond getourd. De meest mooie plekjes ontdekt, verlaten stranden waar niemand is, en het enige geluid wat je hoort, is het water en vissers die hun bootjes gereed maken om de zee op te gaan. Wauw!! Ook nog een waterval bezocht, echt heel mooi, alleen erg jammer dat het een waterval zonder water was...

Een scooter huren is gewoon echt een must op een eiland, anders zie je te weinig van al het moois op een eiland. We weten nu wel waar we op moeten letten bij het huren van een scooter: zorg dat de remmen goed werken! De eerste scooter hadden we teruggebracht, omdat de remmen zo goed als niet werkten en we dus scooter nummer 2 mee kregen. Deze remmen waren beter, maar nog steeds niet je van het. En remmen is toch iets wat je nodig hebt als je heuvels af moet met een dalingspercentage van 20%. En ja, deze heuvels moet je later ook weer op, dus een scooter met een goed motortje is ook wel handig (onze scooter kwam de heuvels op, maar toch, echt lekker zit je niet!). Het is wel grappig: de scooters die je hier huurt, zijn 125 cc, waar je in NL dus echt een motorrijbewijs voor moet hebben. Hier hoeft dat uiteraard niet, net zoals het dragen van een helm. Tja, veiligheid in Thailand is niet alles.

Morgen vertrekken we naar het volgende eiland, Koh Samui, om daar een dag of 3 te verblijven en dan weer naar het vasteland te vertrekken. Eilandjes zijn echt heerlijk, maar wel erg veel van hetzelfde. Allebei willlen we weer nieuwe dingen zien, en daarnaast zijn de eilandjes in sommige dingen toch een stuk duurder dan het vasteland.

En uiteraard wordt de telefoon sinds een dag of wat echt overal mee naartoe genomen, want een nieuw neefje/ nichtje komt nu echt heel dichtbij!!! Zo spannend, maar ook zo raar om dan hier te zitten! Enne, Naat en Robbes, spreek jullie zaterdag he?? haha.

Gaan nu maar even een hapje eten, en dan waarschijnlijk weer met een bananenshake aan het zwembad liggen. Pff, vermoeiend zeg, dat backpacken...

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer