Soccer in Australia

G'day Mates!!!

Zoals jullie misschien al hebben gezien heb ik eindelijk weer foto's op het logje neergezet!! Werd wel weer eens tijd.

Sinds ons vorige verhaaltje hebben we alweer aardig wat kilometertjes erop zitten.

Onze eerste stop was Sydney, waar we weer heerlijk hebben genoten van het feit om in een bekende stad te zitten. Lekker struinen door de stad, veel lopen (da's wat minder aan Sydney, het is heel erg heuveltje op, heuveltje af. Arme kuiten!!) en natuurlijk struinen op internet waar we nou precies de voetbal konden kijken! Die avond wilden we nog even naar Cheers, de pub waar de wedstrijd werd uitgezonden, lopen, zodat we precies wisten waar het was en we niet om 4 uur in de ochtend ons wezeloos liepen te zoeken. Maar het leuke was dat we die nacht in een hostel op Kings Cross zaten, oftewel de hoerenbuurt van Sydney. Loop je lekker op straat, zie je overal hoertjes in te korte rokjes (ze zullen het wel koud hebben ;-) ), mannen in jurkjes, uitsmijters voor alle stripclubs die eenzame mannen naar binnen proberen te ouwe hoeren... Tja, altijd weer een feest!

Maar goed de kroeg was gevonden, dus de wekker werd om half vier in de ochtend gezet.

Om een uur of vier zaten we heerlijk in de kroeg, iedereen uiteraard aan het bier (Jelt die net wakker was had een cola'tje als ontbijt en daarna een biertje als tussendoortje), behalve zieke Wen, die braaf aan een kopje thee zat. Het leuke was ook dat Cheers bomvol Nederlanders en Italianen zaten, dus het was elkaar opstoken, maar op een heel gezellige manier.

En wat hebben we genoten!!! Wat een wedstrijd zeg! En de sfeer was zooo leuk, lekker lopen zingen (Holland verslaat de wereldkampioen, ole ole!!! -> iets gewaagder, de Italianen stelden dit dan ook niet zo op prijs of: Het is stiiiiiil aan de overkant!!) Ja, was echt super.

Daarna even heerlijk een bakkie koffie halen bij Segafredo en echt onwijs gelachen. Segafredo is namelijk een italiaans koffietentje en uiteraard werden we geholpen door een Italiaanse ozzy. We waren lekker aan het kletsen, toen hij vroeg: waar komt dat accent vandaan?? Ehhm, sorry, uit Nederland. Hihi, die man had het echt even niet meer, hij riep zelfs naar zijn collega's: Dit geloof je niet, de eerste klanten van vandaag zijn Nederlanders!!! Dus zijn collega kwam even een handje schudden, ze vonden het allebei prachtig!

Daarna nog lekker verder rondgestruind en toen we langs een pandjeswinkel kwamen, zagen we een laptop voor een erg verleidelijke prijs. We besloten hem na een tijdje te kopen en nu zijn we dus een laptop rijker. Hij doet het redelijk goed voor zijn leeftijd, maar er zijn wel een paar kleine kuurtjes. Maar toch, voor dat geld maakt het eigenlijk weinig uit!!

Toen weer in de auto, op naar Gundagai, waar we de nacht hebben doorgebracht. Gundagai riep  bij mij erg veel Koorda-achtige taferelen op (in Koorda hebben we gewerkt), dus de volgende ochtend weer lekker verder rijden.

En toen waren we in Melbourne, waar we ook heerlijk hebben rondgestruind op zoek naar warme kleren en gewoon lekker hebben gesnuffeld. Heb nog een sjaal gekocht voor mijn ziekjes, en ik kon kiezen uit veel verschillende kleurtjes. Tja, en als je dan toch de keus hebt, kan je net zo goed voor een knaloranje sjaal gaan!!

Melbourne was dus weer heerlijk, alleen ging het met mij weer een stukje slechter. Mijn keel vond het heel erg nodig om 's nachts extreem te kriebelen, zodat ik vaak om een uur of 1 klaar wakker de longen uit mijn lijf hoestte. Dan toch maar even naar de wc om daar verder het laatste stukje long kapot te hoesten, zodat de overige 8 kamergenoten (Jelt werd meestal wakker net als ik naar de wc liep, om vervolgens weer direct in slaap te vallen) niet wakker werden. En als je al ziek bent, is 2 nachten niet goed slapen niet echt bevorderlijk!! Maar goed, na 2 nachten heb ik eindelijk een nachtje helemaal doorgeslapen, maar ik was nog wel zo slim om die ochtend niet de hele voetbalwedstrijd te kijken (Nederland-Frankrijk). Dus net voor de 2e helft zat ik met mijn oranje sjaal voor de tv, dit keer in het hostel, omdat we niet konden vinden waar de voetbalwedstrijd werd uitgezonden. Was wel een stuk minder gezellig, om met zijn tweeen en een Ierse gast voetbal te kijken...

Toen, op naar Monbulk, om weer heerlijk een poosje bij de familie door te brengen!! En inmiddels zitten we hier alweer een week, genieten we ons weer suf van alle gezelligheid en alle verse groentjes, hebben we onze eerste cheesecake achter de kiezen en is het gewoon heerlijk om even niet te hoeven reizen, om gewoon even 'thuis' te zijn.

Ome Gerard en tante Anne wisten al dat we zouden komen, maar tante Nel, tante Lida en ome Robert niet. Haha, de reacties waren geweldig!! Vooral tante Nel, die heerlijk met Andre Hazes op standje 'hard' zat te 'scrapbooken' en opeens twee hoofdjes bij het keukenraam zag!

Dus, de afgelopen week lekker rustig aan gedaan, even wezen shoppen bij een Outlet Shopping Centre, en naar William Ricketts Sanctuary geweest. Dat laatste is een soort van tentoonstelling van beelden, gemaakt door een man die af en aan bij Aborigionals heeft gewoond en daar dus allerlei beelden van heeft gemaakt. Was erg bijzonder om te zien!!

En Jelt heeft uiteraard nog Nederland-Roemenie gekeken, terwijl ik heerlijk in mijn bedje bleef. Ja, ik ga er toch niet uit als ze toch al door zijn???

En zometeen gaan we weer naar Melbourne, om vannacht Nederland-Rusland te kijken. Deze keer wordt het wel uitgezonden in een Irish Pub. Op internet staan al aardig wat berichtjes van Nederlanders die massaal naar die pub gaan, dus dat wordt gezellig! Heb van ome Gerard nog een leuk oranje petje gekregen met 'ole Nederland ole', dus samen met mijn oranje sjaal wordt het nog wat. Nu alleen Jelt nog.....

Vanmorgen ook nog even naar de apotheek geweest, heb sinds een paar daagjes rare ogen. Heb het nu al 2 ochtendjes gehad dat een van mijn ogen aan elkaar zit geplakt, door alle oognatjes enzo. Erg bizar, open je je ogen als je wakker wordt, wil er een niet meewerken! Dus nu even wat druppeltjes en hopen dat het snel over gaat.

En wat er voor de rest nog in de planning staat? Werken in de lelie's, extreem genieten van verse groentjes, misschien nog een cheesecake hier en daar ( ;-) ), volgende week mijn verjaardag (ga echt richting de 30 nu haha) en natuurlijk nog wat dingetjes opzoeken/ plannen voor als de mamsie's komen!!

That was it for today, geniet van de zomer die vandaag in NL is begonnen!!!!!! (wij willen ook zooohooomer!!!!!!)

               Dikke knuffies

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer