Uitgebreide update

Het is alweer veel te lang geleden dat ik een weblogje heb geschreven, dus zal ik het nu goedmaken met een uitgebreid verhaaltje ;-) Ik probeer het zo snel mogelijk te tikken, omdat we op de camping waar we nu zitten elke dag een half uur gratis internet hebben. Vergeef me dus mijn tikfoutjes!!

Waar waren we gebleven?Oh ja, de laatste auto-reparatie. Het beestje rijdt weer, vindt transmissie-olie weer een lekker hapje, dus off we go tho Katherine.

Katherine was ronduit super, hebben daar echt een paar heerlijke dagen gehad. Eerst een ochtendje naar Edith Falls, waar we hebben genoten van de prachtige natuur. Er zijn daar meerdere watervallen (duh) de naar beneden kletteren in verschillende meren waar je kan zwemmen. Hoewel... zwemmen is op eigen riico, niet alleen omdat het water echt gruwelijk koud is, vooral omdat er wel eens een krokodilletje wil zwemmen. Lang leve reizen in de krokodillenzone van Australie!

Vervolgens hebben we de middag doorgebracht in een hot-spring: een soort van kreek met water van zo'n 32 graden. Niks verwarmd watern, alles puur natuur!! En natuurlijk inclusief kleine visjes en grote, vieze spinnen in het struikgewas langs de kant.

De volgende dag hebben we onszelf heerlijk verwend met een ontbijtcruise in het Katherine Gorge National Parc. Wat was dat mooi!! Om 7 uur op de boot en eerst in alle vroegte en de daarbij behorende kou, een lekker ontbijtje nuttigen en je dan suf genieten van de prachtige natuur. We hebben echt alleen maar zitten genieten en ons gerealiseerd hoe iets 'simpels' als natuur zo ontzettend mooi kan zijn!!!!

Nog even een stukje over de kou, want ook hier kan het echt ontzettend koud zijn, vooral in ons tentje. De nachten zijn vooral voor mij (Jelt is het kacheltje en ik ben de vriezer in onze relatie) erg koud, waardoor ik, zodra Jelt zich omdraait, direct tegen hem aankruip en mezelf om hem heen vouw om warm te blijven. Gelukkig dat we niet allebei vriezertjes zijn!!!

Okee, van Katherine zijn we vertrokken naar Mataranka, een plaatsje wat bekend staat om zijn hotsprings. We hadden de smaak al goed te pakken, dus heerlijk weer een middagje dobberen!

Vervolgens zijn we vertrokken naar Tennant Creek, Mount Isa, Hugendgen en Townsville om uiteindelijk aan te komen in Cairns. Cairns is echt een heerlijke stad, lekker relaxed en aardig wat te doen in de omgeving. Hebben de afgelopen dagen weer heerlijk genoten van de natuur, met een rondje watervallen de ene dag en bezoekjes aan het Daintree National Parc de andere dag. Daintree was echt super en ook heel bizar. Daintree is namelijk een heel groot regenwoud, maar dan aan het strand. Raar om heerlijk aan het strand te luieren in de schaduw van het regenwoud... Ook hier nog een boottochtje gedaan en onze eerste wilden krokodillen gespot. Ik vind het persoonlijktoch fijner om die beestjes in een dierentuin te zien achter een groot stevig hek!!

Ook 2 slangen gezien: eentje was echt heelijk klein (nou ja, heel dun en ongeveer een metertje lang), waardoor hij bijna schattig werd. De andere was een boomsang en een stukje groter (ieks!!).

Voor de rest hebben we heerlijk gerelaxed in Cairns, lekker lezen heerlijk in winkeltjes struinen, een beetje puzzelen (Ik heb Jelt eindelijk aan de sudoku gekregen!!!). En daarnaast hebben we echt te veel nederlanders ontmoet!! De afgelopen weken hebben we maar een handje vol NL'ers ontmoet, maar hier is het echt een invasie!! En het grappige is dat we et allebei niet echt leuk vinden, behalve als het een leuk stel is (waar weer dus 3 vnan hebben ontmoet), dan heb je vaak veel meer dezelfde interesses. 

Gister hebben we nog een regeldagje gehad: even de nieuwe banden laten servicen, proberen het sterretje in het raam te laten maken (maar de man vond het onzin en wilde ons geen 65 dollar laten uitgeven!!) en op zoek naar nieuwe achterrremmen. Dat laatste was nog erg leuk, omdat ook de sloop waar we de remmen wilden laten maken, ons niet te veel geld wilde laten uitgeven. Hmm, we zagen gewoon een stukje daar van af, zodat het niet meer piept en je remkracht weer beter is. Scheelt toch weer wat dollars om zo te cheaten!!!

Ik wilde jullie ook nog wat vertellen over de afstanden in Australie, want het is moeilijk in te schatten hoe groot het hier nu echt is.

Een paar voorbeelden: Adelaide-Perth is hetzelfde als Londen-Moskou, zo'n 3000 kilometer. En dat hebben wij in zo'n 5 dagen gereden.

Van Perth naar Cairns is het dan weer zo'n 6700 kilometer, waar we inclusief alle 'gestrand-zijn-heden' ongeveer een maand over hebben gedaan. Bizar he??

Onze kilometerteller heeft in 5 maanden tijd rond de 17000 km geplustm en dat is nog zonder alle kilometers die we voor ons werk hebben afgelegd (denk ook tussen de 10000-15000 km).

En het meest belachelijke is dat zo'n 50% van alle kilometers echt op niet al te beste wege  is afgelegd. Jullie kennen Twister toch wel?? Juist, van: zet je linkerhand op groen en je rechtervoet op geel. Dat kan je hier serieus op sommige snelwegen spelen: Zet je linkerhand op het lichtgrijze, en je linkervoet op het donkerste grijze asfalt. Het is natuurlijk niet echt te doen om al het asfalt in een keer te vervangen, dus plakken ze er elke keer een stukje over. Maar of dat de kwaliteit van de wegen nou ten goede komt??

En dan alle roadtrains, oftewel vrachtwagens met soms wel 4 trailers en met een maximale lengte van 50 meter.... Leuk inhalen (heb er een filmpje van gemaakt, hoop dat het lukt om het op de weblog te zetten). Ohh ja, en nog een foto gemaakt met ons beestje naast een roadtrains. Erg grappig.

Wat je verder nog tegenkomt op de weg?? Een hele kolonie overstekende koeien en twisters (nu niet het spel). Ik lag heerlijk met mijn oogjes dicht, klapt er opeens wat tegen de auto Jup, dat was een wervelwindje. Best sterk, die dingen!! Gelukkig zag Jelt het net op tijd, zodat hij het stuur braaf 10 voor 2 kon vasthouden, anders lag ons bakkie op zijn rug in de greppel. En dat is weer zonde van het complete nieuwe interieur onder de motorkap!!!

We worden trouwens wel steeds handiger met de auto. Een tijdje terug had ik een vogel aangereden (oeps) en maakte de airco nogal wat herrie. Na wat te hebben gekeken, kwam ik erachter dat je de luchtfilter gewoo zelf eruit kan hallen en wat bleek?? Een zooi steentjes en stukjes vogel in de filter. Even schoonkloppen en weer terug op zijn plaats.

Ohh ja, Jelt heeft in Broome nog moeten blazen!! Gelukkig d P van perfect als resultaat, want alcohol en rijden wordt hier aardig streng beboet (en terecht!!!!!).

Hmm, ik zie dat het verhaal wel erg lang aan het worden is, dus ik zet er een punt achter!!

Dikke knuffels. Punt.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer