Verborgen talenten

Hello mensen in het koude kikkerlandje! Hier een berichtje vanuit het extreem regenachtige Monbulk. Hoewel regen heel belangrijk en noodzakelijk is voor Australie, is het voor ons backpackers een stuk minder leuk. Je verwacht dat Australie vooral veel zon heeft, maar helaas, regen bestaat hier ook. Toch blijft de temperatuur aangenaam, hoewel het morgen niet warmer wordt dat 18 graden, brrrr. Maar daarentegen wordt het vanaf volgende week heerlijk warm, rond de 30 graden! Heerlijk hoor, kerst in een korte broek.

Dit stukje gaat onder andere over verborgen talenten, en dan met name die van Jelt/ het verschil tussen man en vrouw. Het begon allemaal toen we wegreden uit Sydney. Je moet je voorstellen dat dat op zich niet heel moeilijk is, maar wel heel onbekend en druk. Je wordt links en rechts ingehaald, bumperkleven (tailgating) is hier ook niet echt onbekend en bussen zijn hier domweg een ramp. We hadden overlegd dat ik uit Sydney zou rijden, omdat ik toch een paar jaartjes meer ervaring heb. Jelt kreeg dus de functie van TomTom: mij uit Sydney leiden. Je kent toch het gezegde dat vrouwen niet kunnen kaartlezen?? Nou, ik zou hem willen veranderen in: JELT kan niet kaartlezen (sorry schat ;-) ) Jeetje miena, ik heb de auto 4 keer aan de kant moeten zetten in minder dan een uur tijd... pffff. Jelt als TomTom is dus niet zo'n heel sterk idee, maar ik daarentegen als TomTom is een sterk plan. Moeiteloos heb ik Jelt de weg gewezen, alleen in Melbourne op weg naar het hostel ging was stroef. Maar ja, als er een verkeerd adres in het boekje staat, wordt het ook wat lastiger.

Nog een verborgen talent van Jelt: hij kan een tent opzetten, zonder moeite! En dat met 3 vrouwen om zich heen, die over het algemeen een 'ietsiepietsie' lopen te stuntelen met een tent. Jelt als tentenbouwer.... Dat ik dat nog eens mag mee maken.

Als laatste verborgen talent van Jelt, onze anti-techneut c.q. techneuroot: hij is gewoon hartstikke handig! Jelt, die normaliter liever lui dan moe is wat betreft techniek, maakte moeiteloos een ophangsysteem voor onze gordijnen. Bestwel sexy hoor, Jelt met een boor in zijn hand haha.

Om mezelf ook even wat op te waarderen, ook ik heb een verborgen talent: ik kan gordijnen maken! Als je in een auto slaapt, is het wel handig om de zon enigszins buiten te houden, om de nachtrust wat te bevorderen. Na een laken te hebben 'geleend' van ons hostel uit Sydney, ben ik aan de slag gegaan met spelden en de naaimachine. Zoompje hier, zoompje daar, onder de naaimachine en... Klaar! De gordijntjes zien er niet echt heel professioneel uit (de garen zijn ongeveer in alle kleuren van de regenboog, de helft van de zomen zijn niet helemaal naar de gouden standaard gestikt en of alles even recht is, vraag ik mijzelf ook af), maar het werkt wel! 

Maar goed, genoeg over verborgen talenten, afgelopen zondag zijn we aangekomen in Monbulk, bij ome Gerard en tante Anne. Het is hier zo ongelooflijk mooi, overal natuur/groen, het is net als De Zilk, alleen wat groter, 's ochtends wordt je niet gewekt door de haan, maar door wilde kaketoe's.... Kortom, het is heerlijk hier! We zijn zondag gelijk met zijn vieren op stap gegaan, naar 2 uitkijkpunten. Eerst naar Skyhigh on Mount Dangerong, waar je de gehele omgeving, zelfs tot aan Melbourne, wat hier zo'n 1,5 uur vanaf ligt, kan bekijken. Heel bijzonder om te zien. Daarna zijn we naar een ander uitkijkpunt gegaan, om het plaatsje Monbulk te bekijken. Vooral veel groen, bergen en uitgestrekte velden, echt heel mooi. 's Avonds kwamen tante Lida en tante Nel op bezoek, heerlijk gelachen en alvast wat Ozzie-uitspraken geleerd:

*do you have ants in your pants? Letterlijk: heb je mieren in je broek? Speciaal voor drukke/ ongeduldige mensen (ehm, Beth misschien?? Just kiddin' girl!!)

*I'm as pissed as a fart! Ik ben zo dronken als een scheet.

De rest van de week hebben we wat bezoekjes afgelegd bij familie en heeft Jelt een TomTom gekocht, alvast voor zijn verjaardag (waarom hij een TomTom wilde, geen idee..). Ook hebben we veel oude foto's van familie gekeken en oude video's van ome Gerards en tante Anne's bezoek aan Nederland in 1987. Erg leuk om opa en oma te zien, en ook tante Gerda en ome Jan (ja, jullie stonden er ook op, echt geen spat veranderd, behalve de sponsoring van Heineken bij ome Jan haha!!)

En vooral: we hebben echt heerlijk gegeten!! Er wordt toch altijd gezegd dat niemand zo lekker kookt als je moeder? Sorry mamsies, maar daar zijn wij het niet helemaal meer mee eens! Tante Anne kan echt heerlijk koken, zoete aardappeltjes, groenten, kangeroe, cheesecake.... Hmmmm!! We hadden allebei het gevoel dat we wat waren afgevallen dankzij ons 'backpackersdieet' (noedels, pasta, brood), maar ik denk dat het verloren gewicht weer terug is.

Last but not least: we hebben vandaag onze eerste werkdag gehad, bij tante Lida en ome Robert in de lelies. Eerst een hele poos handmatig bollen gerooid en onkruid gewied, daarna nog een uurtje bollen geplant. Pff, ik kan jullie 1 ding zeggen: mijn lichaam was het niet meer gewend om in de bloemen te werken/ jelt zijn lichaam is het uberhaupt niet gewend om in de bloemen te werken. Maar goed, dat komt vanzelf wel weer, toch? Morgen (zaterdag) gaan we verder met de bollen planten en wij hopen dat onze nederlandse handen veel zullen opleveren voor Temptation Flowers!

Zondag gaan we met de familie naar Phillips Island om koala's en pinguins te kijken en dan is het alweer bijna kerst (boxingday). Eerste kerstdag gaan we gezellig naar Melbourne, naar Beth en Joke, tweede kerstdag vieren we met de familie hier. Maar daarover later weer meer verhalen! 

Voor nu, welterusten, wij duiken zo heerlijk ons bedje in na onze eerste werkdag om morgen om 7 uur weer fris en fruitig aan de slag te gaan!

Cheers mates

Ohh ja, een PSje: we kunnen inderdaad smsjes vanuit Nederland ontvangen, maar helaas is het bereik van onze foon's hier erg beperkt/ meestal afwezig. Dus als het even duurt voordat je een berichtje terug krijgt, sorry hiervoor: smsjes komen vaak pas uren of een dag(en) later aan en het terugsturen duurt ook wat langer dan normaal.

Nog een PSje: voor de mensen die skype hebben, zouden jullie mij willen toevoegen ipv andersom? Ik kan namelijk niet iedereen vinden, omdat ik de gebruikersnaam niet weet. De onze: wendy_den_elzen. Thank you very much!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer