Winter in Australie..... Regen regen regen!

Dag trouwe lezers, hier weer een berichtje vanuit het winterse Australie!!!

Ik was gebleven bij het feit dat we, toen ik het laatste verhaal aan het schrijven was, 2 dagen later naar Fraser Island gingen. Helaas, helaas, het weer zat nu niet bepaald mee....

Hele stukken van de oostkust werden getroffen door een zware storm en het stadje waar wij zaten, Hervey Bay, had het het zwaarste te voorduren: binnen 24 uur meer dan 150 millimeter regen!!!! De camping waar wij sliepen stond blank, evenals ons tentje na 2 nachten regen. Leuk, leuk, leuk.... En door al de regen ging onze trip naar Fraser ook niet door, hoewel we daar niet zo erg mee zaten: de voorspellingen waren slecht en de kans op een zonnetje was minimaal. Toen besloten we tot wat luxe, even heerlijk een nachtje in een cabin (met verwarming!!!) tegen een slecht-weer-tarief en de volgende dag naar Fraser!

Maar Rob, de campingeigenaar, dacht daar anders over en had achter onze rug de trip verplaatst, omdat het domweg niet veilig was om met zulk slecht weer een half uur op de ferry te zitten en Fraser te ontdekken met regen, wind, kou en zandwegen waar je niet normaal over kon rijden. Hij vertelde ons dat we maandag de meeste kans hadden op een zonnige dag, dus zo gezegd, zo gedaan, trip verplaatst naar maandag. Rob vond het wel heel vervelend voor ons, dus we kregen heerlijk een gratis nachtje cabin!! Zelf daarna nog een extra nachtje cabin geboekt voor zondag, want het weer werd er nou niet bepaald beter op.

Zondag klopte Rob nogmaals aan, met de mededeling dat de tour weer werd verplaatst. Maar.... we mochten ook mee met een andere, duurdere tour terwijl het voor ons niks extra's kostte. Inmiddels wilden we zo graag, dat we besloten het er gewoon op te wagen, ondanks dat deze tour een echte jongeren tour was met te veel drank en te veel mensen (met zijn 40-en in een bus, joepie!)

Okee, maandagmorgen 6 uur ons bed uit (dag verwarming!!!!) en op naar de douches. Hmm, nog steeds bewolkt, en voel ik nu weer spetters???? 

Maandagmorgen kwart over 6 en op terug naar de cabin voor een ontbijt. Hee, is dat nou blauwe lucht en een zonnetje????

Om 8 uur stonden we klaar om de ferry op te gaan en de zon brak door!! Gelukkig op het laatste moment toch nog een linnen broek in onze tas gegooid, voor het geval dat. En uiteraard wel een plu meegenomen maar geen zonnebril, stomstomstom.

Op de ferry waren er toch nog aardig wat wolkjes, maar voor de rest was deze maandag een prachtige, zonnige dag! En wat was het heerlijk op Fraser Island!!!! Door al het slechte weer was het eiland echt uitgestorven, en waren we maar met 12 mensen in onze groep in plaats van 40! Het was zo ontzettend mooi allemaal, heerlijk met een soort van vrachtwagen omgebouwd als bus, met welgeteld 16 (!!!) versnellingen, touren op zandweggetjes, tussen de bomen, in een prachtige natuur en met een te gekke reisleider (ranger Bob) die de mooiste verhalen kon vertellen over dat prachtige eiland. We hebben ons echt suf zitten te genieten. En het was zo heerlijk dat er zou weinig mensen op het eiland waren, je hoefde echt nergens voor te wachten, nergens was het druk, overal was het zo heerlijk stil.... echt heel indrukwekkend. 's Avonds heerlijk gegeten en een heel gezellige avond gehad met de groep. Toch wel op tijd naar bed, want de volgende dag werden we om 7 uur aan het ontbijt verwacht.

Dag 2 was helaas een stuk minder zonnig en een stuk natter, maar Fraser was nog steeds prachtig! Vooral toen we op de snelweg van het eiland gingen rijden, oftewel het strand, met een snelheidslimiet van 80 km/u. Dat was zo ontzettend vet, zo'n heerlijke wilde zee, een vliegtuig dat ging landen (tja, het strand was ten slotte ook de plaatselijke luchthaven)... Echt wauw. Indian head, een soort van rots die uitliep naar de zee, was zo indrukwekkend, ik kan het gewoon niet beschrijven. En uiteraard ook nog wat enge dieren gespot: spinnen en een carpet python van ongeveer een metertje afstand. Ieks!!

Echt, als je ooit nog eens naar Australie gaat, ga naar Fraser Island, het is echt een van de mooiste dingen die ik hier heb gezien!! Het kost wat, maar dan heb je ook wat, zullen we maar zeggen.

Dag 2 was ook onze laatste dag, en we konden kiezen voor de ferry van 5 uur of die van 8 uur, en bij die laatste konden we ook nog gratis mee eten. Tja, je bent Nederlander of niet, toch??

Op de weg terug naar Hervey Bay waren we allebei nog heerlijk aan het nagenieten van al het moois wat we hebben gezien, en ik vond het echt heel jammer om weg te gaan. Het was zo mooi, zo prachtig.... echt, ik zou er zo weer naar toe willen!!

En misschien waren we ook wel een klein beetje stil omdat we die avond om half 10 ons tentje nog moesten opzetten.... ;-)

De volgende dag doorgetufd en nog een doorgetufd (zoals je begrijpt heb ik over deze dagen weinig bijzonders te vertellen, heb eigenlijk ook geen idee meer waar we hebben geslapen ;-) ), totdat we op een gegeven moment in Nimbin aankwamen. Nimbin is echt een dorp apart, geweldig om even doorheen te lopen, maar dan ook weer heel snel weg te racen. Nimbin is namelijk een soort turks Amsterdam, Turks omdat de verkopers je wat aan willen smeren, Amsterdam omdat hetgene wat ze willen aansmeren wiet is. Dit plaatsje is namelijk een hippie-plaatsje, en wat kunnen hippie's het beste? Juist, wiet roken. Om de paar stappen lopen vraagt wel iemand: man, do you need some weed? /do you need some marihuana? / mate, do you need anything? Hmmm, leuk, maar na een half uur wordt je gillend gek!!! Op naar Byron, waar de mensen die nu in Nimbin wonen, vroeger woonden.

Byron was leuk, maar helaas is het meeste een beetje langs mij heen gegaan. Wennes kreeg namelijk weer eens last van haar keel en na een dag of twee heb ik de plaatstelijke apotheek toch maar eens opgezocht. Dus nu zit ik braaf aan mijn ozzy citrosan (wat is het toch wereldspul!) en eet ik me suf aan mijn pijnverdovende strepsils en het wordt langzaamaan minder. Maar helaas gaat keelpijn bij mij 9 van de 10 keer gepaard met de verschijnselen van een griepje, dus mijn kop zit vol snot en ik ga van warm naar koud en weer terug. En dan is het echt heel vervelend om geen eigen bed te hebben (luchtbed telt niet mee!), waar je heerlijk zielig in kan zijn, met kopjes thee en kaneelbeschuitjes... Een beetje medelijden met mezelf mag toch wel?? ;-)

Trouwens, ik heb nog wel wat te vertellen over onze zogenaamde 'doortufdagen'! We zijn naar de Australia Zoo geweest. Waarschijnlijk zegt dit jullie weinig, maar Steve Irwin laat vast wel een belletje rinkelen. Zo niet, die malloot die op krokodillen springt? die malloot die zo ongeveer elke slang oppakt? Die sukkel die dood is gegaan doordat een pijlstaartrog genoeg had van zijn hele doen en laten?? Juist, THE CROCODILE HUNTER!!! CRIKEY!!

We hoorden hele verschillende verhalen over de Zoo, maar wilden het toch zelf ondervinden. Wij een kaartje gekocht (46 dollar, wat een geld!!!) en op naar alle beestjes en shows. Het was allemaal bestwel leuk, totdat we naar de Wildlife-show gingen, waar we slangen, vogels en krokodillen te zien kregen. Nou, dat viel dus zwaar tegen!! De slangen waren wel grappig, die lagen lekker in het gras een beetje te rollenbollen, de vogels deden weinig anders dan vliegen en de krokodil? Dat was echt een lachertje!!! De CrocFarm in Broome was zooooo veel leuker en beter! En ook stukken goedkoper!

Toen op naar de kangeroe's en toen hadden we het eigenlijk echt gehad: alle kangeroe's lagen maar een beetje te liggen, en iedereen, maar dan ook iedereen zat aan ze: aaien, knuffelen, maakt niet uit. Op zich hardstikke leuk, maar dat is toch niet echt kangeroe-achtig? En dat kan toch ook nooit goed zijn voor die beesten? Hetzelfde met de koala's, hagedissen, kleine krokodillen: je mocht ze aaien, knuffelen... Echt heel raar, en bovenal zo zielig! Die beestjes moeten aan het einde van de dag toch totaal gestressed zijn? En het is voor mij zo tegenstrijdig met hoe Steve CRIKEY Irwin met dieren om ging: die sprong zo in het midden van de nacht in het water om een krokodil te vangen (niet dat dat nu echt verstandig is) en dan ga je zo'n onnatuurlijke knuffeldierentuin opzetten.... Nee, niet echt iets voor ons. Maar toch was het ook wel weer een leuke dag, want de dierentuin zelf is wel leuk, zolang je je ogen maar kunt sluiten voor al die commerciele shit!

Vanmorgen vertrokken naar Port Macquarie, en ook hier regent het.... Bahbahbah. We hebben zolang in die heerlijke warmte geleefd, dat als het 20 graden is, we domweg te lopen koukleumen.. Erg he??

En ook nu hebben we ons even heerlijk verwend en zitten we voor het eerst sinds lange tijd weer in een hostel, lekker warm en droog!

En morgen vertrekken we naar Sydney, waar ons grote avontuur begonnen is, evenals het avontuur van het Nederlands Elftal voor ons. Juist, wij zitten maandag op dinsdag, om half 5 's ochtends of in het casino of in ee pub om voetbal te kijken!! Erg he?? Maar wel leuk!!!!

Aan de ene kant hoop ik dat Nederland lekker ver komt, aan de andere kant is het ook wel lekker als ze er lekker snel uit liggen (wat vast gaat gebeuren ;-) ), zodat we niet elke keer zo achterlijk vroeg ons bed uit hoeven! Haha, positief blijven denken!!

En als allerlaatste: we hadden een paar daagjes terug bijna een vrachtwagen in onze auto!! Die sukkel reed uiteraard veel te dicht achter ons (wat ze hier altijd doen) en toen wij remden, hadden zijn remmen het er erg moeilijk mee! Rook kwam van de banden, de chauffeur besloot toch maar het extra stuk weg aan de buitenkant te benutten en kwam net op tijd tot stilstand... Pfff!!!! En daarna nog steeds veel te dicht achter je rijden, alsof er niks gebeurd is. Rare mensen.... Hihi, en Jelt heeft die nacht er nog over gedroomd, en ook liep het in zijn dromen gelukkig goed af!!!

Okee, nog 1 allerlaatste: snelheidscamera's! Dat is echt zooo grappig hier in New South Wales: eerst staat er een bordje, let op je snelheid. Dan staat er een bordje: snelheidsovertredingen kosten een hoop geld en nog meer geblabla. Dan staat er een bordje: verderop staat er een snelheidscamera. En dan staat er nog een bordje: de camera staat 24 uur per dag aan! En dan, als allerlaatste, weet je wat er staat?? JAAAAAA, EEN SNELHEIDSCAMERA!!!! En zo gaat het in elk dorpje wat je in rijdt. Maar het leuke is dan weer wel: de kans dat je geflitst wordt is minimaal (5 bordjes zijn tenslotte moeilijk te missen) en iedereen houdt zich ook keurig aan de maximale snelheid. Misschien een idee voor in Nederland???

WAHHH, het verhaal is alweer veel te lang, lul ik altijd zo veel???

Heb ik eigenlijk al eens verteld hoe leuk alle reacties uit Nederland zijn? Het is echt heerlijk om te lezen, dat er zoveel mensen zijn die de weblog lezen (en dan nog alle mensen die geen berichtje achterlaten, maar waarvan mama Frieda weet dat ze lekker meelezen met onze belevenissen!). Even een paar persoonlijke woordjes!

Ome frans en tante Ria: nogmaals van harte met Ties!

Arno en Marian: van harte met Ties!!

Bianca: super van je nieuwe huisje, hoe gaat het met de kleine in je buik??

Daan: ik kon je foto's helaas niet bekijken, jammer zeg, wil zo graag zien wat voor grote knul je al bent!

Rob Vree: schiet je nou eens op met die foto's??

Naat: je zou hem toch op een bepaalde manier achter de computer trekken?? ;-)

Ruud, ouwe gek, van harte met je 23e (??) verjaardag, we hebben aan je gedacht vanmorgen!!!  (kater, kater, kater!!)

Ome Gerard: ook nog van harte met je verjaardag! Komen snel een stukje/ een hele cheesecake eten ;-)

Steef: ben je nog suiker aan het sparen?? Wij wel, hebben nog steeds geen suiker hoeven kopen!

Beth: hoe gaat het met de sperciebonen? En nog niet op je bek gegaan?? ;-)

Jan Vree: hoe diep is je navel?? In meters dan he?? ;-)

Mart en Luus: hoop dat jullie een heerlijke vakantie hebben gehad, en succes met de ortnies de komende maanden (helaas, red het niet om op tijd terug te zijn voor de saunders, zoals Janus had gevraagd).

As: niet te over-enthousiast he? Keep it slow, baby!!

Ikkie-pikkie: moet je snel weer eens mailen, mis je verhaaltjes!!

Ralph: groetjes terug!! en een dikke kus!!

Okee, mijn internettijd zit er nu echt op.

         Toedels!!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer